Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Καθηγητής- Ιερέας(;) Κων/νος Μπέης σε αιρετικότατες θέσεις. (βίντεο)


Αν ο άνθρωπος που θα δείτε, ήταν απλώς  ο ομότιμος καθηγητής της πολιτικής δικονομίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν θα έκαναν εντύπωση σε κανέναν οι αιρετικές θεολογικές απόψεις του.
Δυστυχώς όμως εκτός από καθηγητή, ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος τον χειροτόνησε με δική του ευθύνη ορθόδοξο ιερέα!
Σαν ιερέας λοιπόν κρινόμενος για την κοσμικότητα των θεολογικών απόψεών του, είναι να απορεί κανείς το ότι είναι ακόμη ιερέας!
Μάλιστα αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα ακριβώς που δημιουργεί, λέει επί λέξη: «όπως βλέπετε φροντίζω να μην δείχνω σαν ιερέας»

Ας επιμεληθεί κάποτε η Ιερά Σύνοδος, για τόσο σοβαρές αιρετικές εμφανίσεις -θέσεις και απόψεις.




2 σχόλια:

  1. έτυχε να γνωρίσω αρκετούς τέτοιους ..

    παίρνουν το σοφιστικέ ύφος
    μιλάνε αργά για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι θα πουν κάτι βαθυστόχαστο
    και αναμιγνύουν την πεπερασμένη λογική τους με θρησκευτικές έννοιες


    το φαινόμενο βλέπω να προχωράει σε επικίνδυνα μονοπάτια αν αρχίζουν να χειροτονούνται ιερείς.
    Φαίνεται ότι ο χαμένος τους εγωισμός -από την αδυναμία καταξίωσής τους ως φιλοσόφων- βρήκε ως λύση το ιερατικό σχήμα, όχι ως λύση μετανοίας αλλά ως λύση απόκτησης μεγαλύτερου κύρος στο όνομά τους.


    Οσο για το ότι αποφεύγει να φοράει το ράσο όπως λέει..
    κάποτε μιλώντας με έναν απλοϊκό αγιορίτη πατέρα μου είπε
    "εμείς φοράμε το ένδυμα της Παναγιάς, που είναι το μαύρο για τον Υιό της",
    όπως φαίνεται οι "σοφιστικέ" καθηγητές εξαιρούνται (για να το παίζουν διαφορετικοί και "ελίτ"). Δεν καταδέχονται σχήματα που φόρεσαν άγιοι όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός και απαγχονισμένοι Πατριάρχες.

    Τι να πω ..
    κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα μπω στην διαδικασια να χρησιμοποιησω δικα μου λογια...ριτα...ή τσιτατα αποφθεγματα...θα απαντησω στις ερωτησεις-αποριες που εκανε ο κ. δημοσιογραφος στον καλεσμενο του....με λογια αγιων πατερων,,,και συγκεκριμενα του μακαριστου πατρος Ἀθανάσιου Μυτιληναῖου...οσον αφορα την πρωτη του ερωτηση σχετικα με την ανασταση των νεκρων...ας ακουσουμε αυτο το αποσπασμα(http://storage.impantokratoros.gr/storage/dat/39C9CC9B/1%CE%B7%20%CE%97%20%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%9D%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8E%CE%BD%20-%20%CF%80.%20%CE%91%CE%B8.%20%CE%9C%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85%20-%2013.04.1980.mp3),με τιτλο-Σχέσις ἀναστάσεως Χριστοῦ καί ἀναστάσεως νεκρῶν – Συνέπειαι ἐκ τῆς ἀρνήσεως τῆς σχέσεως αὐτῆς.....οσον αφορα το δευτερο ερωτημα σχετικα με την διασκεδαση,,,ας ακουσουμε αυτο το αποσπασμα...(http://storage.impantokratoros.gr/storage/dat/0AAB07A7/o_xristianos_diaskedasi.mp3) - με τιτλο-Είναι κακό ο Χριστιανός να διασκεδάζει; ...οσον αφορα δε το θεμα με την αμφιεση των κληρικων υπαρχει στην ακολουθη διευθυνση : (http://www.arnion.gr/arnion.html} η ομιλια υπ'αριθμ.321 με τιτλο : (Γιατί ὁ Χριστός εἶχε μακριά μαλλιά, γένια, μακρύ χιτῶνα σάν φόρεμα; Ἀκόμη καί σήμερα ἱερεῖς καί οἱ μοναχοί τά ἴδια φορᾶνε, γιατί; Γυναικεία καί ἀνδρική ἐνδυμασία) ....σχετικα με την απορια του αν γελουσε 'η οχι ο ιησους χριστος....υπαρχει η σχετικη ομιλια....στην σελιδα (http://www.arnion.gr/arnion.html) με αριθμο ¨143 και τιτλο ( Ὁ Χριστός γελοῦσε;)...ευχομαι να φωτισει ο καλαγαθος θεος και τον συγκεκριμενο συνομιλιτη του κ.δημοσιογραφου και ολους μας....αμην..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου