Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Περί «ταυτοτήτων». Ομιλία του π. Αθανάσιου Μυτιληναίου


Ομιλία του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου (Μονή Στομίου Λαρίσης) σχετικά με το εάν θα πρέπει να δεχτούμε ταυτότητες με τον δυσώνυμο αριθμό. Η ομιλία έγινε στις 16 Φεβ 1987 στα πλαίσια ομιλιών για τις κατηχήσεις του Αγίου Κύριλλου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Πρόκειται για την 102α ομιλία και περιέχεται στο 6ο CD.

Σε αυτήν, μαζί με όλα τα ενδιαφέροντα που λέει όπως πάντα ο π. Αθανάσιος, εξηγεί αγιογραφικά και τεκμηριωμένα ότι η παραλαβή ταυτοτήτων με το 666 άν και δεν είναι καθ΄εαυτή πτώση, οδηγεί όμως στο σφράγισμα και τελικά στην πτώση και την απώλεια. Επομένως δεν θα πρέπει να τις παραλάβουμε

Καλό είναι κάποιος να ακούσει όλη την ομιλία, αλλά για κέρδος χρόνου από το 36΄ και μετά και ιδιαίτερα στο 49΄ αναφέρεται στο επίμαχο θέμα. (Λόγω όγκου του αρχείου, έχουν κοπεί 6΄ από την αρχή).
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι σύμπτωση ότι την ίδια χρονιά και ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος είχε γράψει το γνωστό σημείωμα "Σημεία των καιρών" όπου έλεγε τα ίδια για τις ταυτότητες, καθώς και ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.



Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Ευχαριστούμε τον αδελφό Ιωάννη για την ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου