Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

΄΄Μακεδονία΄΄ βάφτισε τα Σκόπια σε σχολικό βιβλίο η Διαμαντοπουλου!


 Σαν συνέχεια και αντιδιαστολή προηγούμενης ανάρτησής μας (εδώ) που δείχνει την δηλητηριώδη μαύρη προπαγάνδα που εξαπολύουν οι "γείτονές" μας, η υπουργός δια βίου αποδόμησης και αγαπημένη της λέσχης Bilderberg, Άννα Διαμαντοπούλου, προδίδει τον αγώνα για την ιστορική ελληνικότητα της Μακεδονίας, παρουσιάζοντας σε σχολικό εγχειρίδιο τα Σκόπια ως Μακεδονία!
Μας ενημέρωσε το agioritikovima.gr
________________

Την απόσυρση του χάρτη που παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» από σχολικό εγχειρίδιο της Γ’ Λυκείου ζήτησε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατάθεσε προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει ότι «Σε μια χρονική περίοδο που γειτονικές χώρες αμφισβητούν τα εδαφικά μας δικαιώματα και καπηλεύονται την ιστορία, η χώρα μας δεν ελέγχει τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας που η ίδια εκδίδει».

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι: « Η συγγραφή βιβλίων ιδιαίτερα όσον έχουν να κάνουν με τη μάθηση και τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, πόσο μάλιστα όταν έχει να κάνει με την εκμάθηση της ιστορίας στους νέους μας. Για αυτό το λιγότερο που απαιτείται αυτή την ώρα είναι η αφαίρεση του επίμαχου χάρτη από τα σχολικά εγχειρίδια της Γ’ Λυκείου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου