Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σερβία - Διαφωνίες μεταξύ Οικουμενιστών και Αντιοικουμενιστών για την επίσκεψη του Πάπα



Čeka poziv iz Srbije... Papa Benedikt XVI / Ekumenista...Patrijarh srpski Irinej za posetu pape

Čeka poziv iz srbije... Papa Benedikt XVI / ekumenista... Patrijarh srpski Irinej za posetu pape
   -Το Μάιο η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα πάρει σημαντικές αποφάσεις.

   -Διαφωνίες μεταξύ επισκόπων για την επίσκεψη του Πάπα.

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της άφιξης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ 'στη Σερβία, αλλά στην Ιερά Σύνοδο είναι πολλοί που δεν συμφωνούν με τον οικουμενισμό. Αναλυτές πιστεύουν ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής «Εκκλησίας» είναι σημαντική, αλλά ότι η τελική απόφαση δεν θα έρθει εύκολα. (Episkopi u klinču zbog posete pape).

Το Μάιο η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα πρέπει να δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα που για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί σιωπηλό πόλεμο μεταξύ των επισκόπων, αλλά και μεταξύ των πιστών - κατά πόσο δηλαδή ο Πάπας θα πρέπει να πάει στη Σερβία το 2013.
Vladika Irinej Bulović, Banjalučki JefremΑυτό όμως που δεν είναι μυστικό είναι ότι η Σερβική Εκκλησία δεν έχει ενιαία στάση για το αν ο επικεφαλής του Βατικανού θα πρέπει να πηγαίνει στη Σερβία και στην επερχόμενη Ιερά Σύνοδο θα υπάρξει έντονη αψιμαχία.

Υπάρχει, τέλος, η στάση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διότι ένα "όχι” από το Πατριαρχείο Μόσχας θα μπορούσε να είναι κρίσιμο.
Za... Vladika Irinej Bulović / Protiv... Banjalučki Jefrem
Αντίπαλοι του οικουμενισμού θεωρούνται ο επίσκοπος της Μπάνια Λούκα Εφραίμ, ο Bανάτου Νικάνορας, ο Dabar-Βοσνίας Νικόλαος και ο Zvornik και Τούζλα Βασίλειος.  
Από την άλλη πλευρά, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ειρηναίο, ο οποίος είναι υπέρ του οικουμενισμού, ακολουθούν οι επίσκοποι Ειρηναίος Bulović και Αθανάσιος Lavrentije Jeftić.


πηγή αναμετάδοσης Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου