Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός


Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων ολοκλήρωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, πιστοί έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του.
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος παραδίδοντας το Αγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας ευχήθηκε «αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων».
Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις θερμές πασχάλιες ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και τον εκπρόσωπο αυτής, υφυπουργό κ. Δ. Δόλλη και επεσήμανε ότι «η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης στην αντιφώνησή του είπε : «Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του Κυρίου».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «με την μέριμνα της Ελλάδας το Αγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας».

Το Αγιο Φως μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τιμές αρχηγού κράτους θα αποδοθούν κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος γύρω στις 7 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου