Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κύπρος-Καρπασία: «Λουκέτο» στις εκκλησίες


Την πλήρη απαγόρευση τέλεσης εσπερινών, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, στις εκκλησίες της κατεχόμενης Καρπασίας επέβαλαν οι κατοχικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.
«Οι νέοι περιορισμοί στις θρησκευτικές ελευθερίες των σκλαβωμένων Ελλήνων έρχονται να επιβαρύνουν το κλίμα τρομοκρατίας και απόγνωσης που δημιουργήθηκε με τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο», προστίθεται. (βλ ΕΔΩ)

Για να επιτρέψουν την τέλεση εσπερινού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι Τούρκοι απαιτούν να εξασφαλιστεί 'άδεια' από το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους για την οποία προνοούνται χρονοβόρες και ταπεινωτικές διαδικασίες».
«Οι ενδιαφερόμενοι εγκλωβισμένοι πρέπει να παρουσιάζονται και στον 'έπαρχο' Τρικώμου για υποβολή αίτησης», προστίθεται ακόμα.



Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας αναφέρει ότι «απογραφή των όσων Ελλήνων της μαρτυρικής Καρπασίας απέμειναν διενεργούν οι Τούρκοι κατακτητές με σαφή στόχο να αλλοιώσουν στοιχεία ως προς την ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας, την οποία επιδιώκουν να μεταβιβάσουν παρανόμως σε νέες οικογένειες εποίκων».
«Ταυτόχρονη και παράλληλη είναι η προσπάθεια πειθαναγκασμού των Καρπασιτών να αποδεχθούν αλλαγή των επωνύμων τους, ώστε να διευκολυνθούν στην ‘αμφισβήτηση’ των τίτλων ιδιοκτησίας που κατέχουν».

Οι Τούρκοι «απογραφείς» επιχειρούν να υφαρπάσουν τις υπογραφές των ιδιοκτητών με αλλαγμένα τα επίθετά τους, προστίθεται στην ανακοίνωση, και αναφέρεται ότι «ιδιαιτέρως επίμονη είναι η προτροπή τους να δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι εγκλωβισμένοι μας στην ‘απλοποίηση’ των ονομάτων τους με διαγραφή των από αιώνων ιστορικών και Ελληνικότατων επωνύμων τους».

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου