Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Codex Alimentarius : Στέρηση της ελευθερίας στην πρόσβαση σε φυσικά προϊόντα υγείας

Codex Alimentarius

VatopaidiFriend: Ήρθε στα χέρια μας αυτό το φωτοτυπημένο κείμενο, προφανώς από κάποιο περιοδικό για τη διατροφή, και σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας και να προβληματιστούμε συνάμα, για όλα όσα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, όλοι όσοι λένε ότι σκέπτονται «το καλό μας» , «την υγεία μας» και «την προστασία της ζωής μας»! 
Καιρός να αφυπνιστούμε και να αποκτήσουμε «την καλή ανησυχία»,πριν είναι αργά για όλους μας.

 

Στέρηση της ελευθερίας στην πρόσβαση σε φυσικά προϊόντα υγείας

Γράφει ο Μάριος Δημόπουλος, Κλινικός Διατροφολόγος, Fellow of American Council of Applied Clinical Nutrition.
Πολύ λίγοι στη χώρα μας είναι εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Codex Alimentarius (Διατροφικού Κώδικα), ενώ ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή την εμπορική επιτροπή και τι ολέθριες συνέπειες θα έχουν οι ρυθμίσεις της για την παγκόσμια υγεία.
Το Codex Alimentarius δημιουργήθηκε το 1962 ως μια υποεπιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, με εντολή vα καθορίσει οδηγίες πάνω σε θέματα εμπορίου τροφής και να ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο των τροφίμων.
Το Codex Alimentarius ελέγχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Heallh Organization-WHO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and AgraiultuTe Organlzation-FAO).
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του (http//www.codex-alimentatlus.net), αποστολή του είναι να προστατεύσει τον καταναλωτή και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου. Οι αρχικές του προθέσεις μπορεί να ήταν αλτρουιστικές, αλλά στη συνέχεια άρχισε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και της βιοτεχνολογίας. 
Αν ψάξουμε καλύτερα την ιστορία του Codex Allnientarius θα δούμε ότι οι προθέσεις του δεν είναι αγαθές, όπως αποκαλύπτει η εκπρόσωπος του Natural Solutlons Foundation, ιατρός Rima Ε. Lainbow. 
Το Codex εμφανίζεται το 1962 σε μια συνεδρίαση του ΟΗΕ, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών. Από το 2002 όμως οι μεγάλες βιομηχανίες αποφάσισαν να στηρίξουν το Codex. Από τότε χρησιμοποιείται για την στήριξη των συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών, ιδιαίτερα των φαρμακευτικών εταιρειών και των βιομηχανιών αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους. 
Το Codex Allmentarius δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (World Trade Organization WTO). Όταν η εφαρμογή του γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όποιο κράτος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του θα αντιμετωπίσει βαριές οικονομικές τιμωρίες.
Το Codex Alimentarius έχει δυο Επιτροπές που αφορούν στα τρόφιμα. Σε μια οπό αυτές την “Codex Επιτροπή στη Διατροφή και τα Τρόφιμα για Ειδικές Διαιτητικές Χρήσεις” (Codex Committee on Nutrition and Foods for Speciat Dietary Uses, CCNFSDU), πρόεδρος είναι ο Dr. Rolf Grossklaus, ένας γιατρός που πιστεύει ότι η διατροφή δεν έχει σχέση με την υγεία. 
Το 1994 ο Grossdaus δήλωσε ότι τα θρεπτικά συστατικό είναι τοξίνες και επέβαλε τη χρήση της τοξικολογίας (Risk Assessment, Καθορισμός Κινδύνου), για να αποτρέψει τα θρεπτικά συστατικά να έχουν οποιαδήποτε επίδραση στους ανθρώπους που λαμβάνουν διατροφικά συμπληρώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Grossklaus τυχαίνει να είναι ο κάτοχος της εταιρείας Καθορισμού Κινδύνου που συμβουλεύει την CCNFSDU και την επιτροπή Codex επ’ αυτού του θέματος. 
Αυτή η εταιρεία κερδίζει χρήματα όταν οι υπηρεσίες τοξικολογίας χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των θρεπτικών συστατικών. Το Codex αποτελείται από πολλά standards και οδηγίες. Μια από αυτές, η Vitamin and Mineral Guideline (VMG), έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει μόνο πολύ χαμηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων και να κάνει τα κλινικά αποτελεσματικά θρεπτικά συστατικά παράνομα. 
Πώς μπορεί το VMG να περιορίσει τις δόσεις βιταμινών και μετάλλων; Με τη χρήση, του Risk Assessment για τον καθορισμό των θρεπτικών συστατικών.
Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το Codex Alimentarlus να τεθούν σε ισχύ και θα είναι αμετάκλητες περιλαμβάνουν τα εξής: – Απαγόρευση των ζωτικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμινών και μετάλλων για πρόληψη ή θεραπεία οιασδήποτε πάθησης. 
Τα συστατικά αυτά θα χαρακτηρίζονται ως τοξίνες ή δηλητήρια. Εκατοντάδες διατροφικά συμπληρώματα αποδεδειγμένης ασφάλειας και διατροφικής αξίας χρησιμοποιούμενα από εκατομμύρια ανθρώπους θα εξαφανιστούν από τα ράφια φαρμακείων ή θα είναι διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή.
- Κάθε είδος τροφής θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία.
- Θα επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εισαγωγή δυνητικά επικίνδυνων για την υγεία γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σε ζώα, ψάρια και πτηνά. Η Monsanto θα ωφεληθεί πολύ από την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων Τροφών.
-Πάνω από 300 επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων τα οποία είναι κυρίως συνθετικά θα επιτρέπονται. Ο Dr. Robert Verkerk, ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθυντής της Alliance for Natural Health, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχει δοθεί για τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τη μακρόχρονη έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων.
-Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της Monsanto.

- Σε όλα τα ζώα που προορίζονται για τροφή θα χορηγούνται ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες.
-Θα επανεισαχθεί στη διατροφή η χρήση επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων, η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες. Το Codex επιτρέπει 3.275 διαφορετικά εντομοκτόνα.. Δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τη μακρόχρονη επίδραση από την έκθεση σε εντομοκτόνα στα τρόφιμα.
- Θα επιτρέπονται επικίνδυνα τοξικά επίπεδα (0,05) αφλατοξίνης στο γάλα. Η αφλατοξίνη είναι το δεύτερο πιο ισχυρό καρκινογόνο (μη σχετιζόμενο με ραδιενεργό ακτινοβολία) συστατικό για τον άνθρωπο.
Καμιά χώρα δε θα έχει δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή τέτοιων τροφίμων που περιέχουν τέτοιες χημικές ουσίες ή και να απαγορεύσει την κυκλοφορία τους, διότι κάτι τέτοιο σημαίνει παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου.
Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή που αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο. Το 2002 μια Ευρωπαϊκή Ντιρεκτίβα (2002/46 ΕΟΚ) παρουσίασε οδηγίες για τα διατροφικά συμπληρώματα. 
Ο σκοπός της οδηγίας είναι η εναρμόνιση της αγοράς συμπληρωμάτων διατροφής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ντιρεκτίβα αυτή έχει ορίσει μια λίστα επιτρεπόμενων συστατικών που πρέπει να περιέχονται στα διατροφικά συμπληρώματα και θα θέσει και ανώτερα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων που θα περιέχονται σε αυτά. 
Το κακό έγκειται στο ότι τα διατροφικά συμπληρώματα για να είναι νόμιμα θα πρέπει να περιέχουν χαμηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων. Ο κόσμος δεν θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε συμπληρώματα υψηλής περιεκτικότητας και ποιότητας σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. 
Οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα περιοριστούν μόνο στις βιταμίνες και στα μέταλλα. Προβλέπονται περιοριστικές ρυθμίσεις και για τα αμινοξέα, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (ωμέγα 3 και ωμέγα 6), τα προβιοτικά και τα εκχυλίσματα φυτών. Υπάρχει κίνδυνος δεκάδες ασφαλή και αποτελεσματικά βότανα που χρησιμοποιούνται από την κινεζική και ινδική ιατρική να μην επιτρέπονται να κυκλοφορούν στην Ευρώπη.
Το Codex Alimentarius δεν έχει να κάνει τίποτα με την προστασία του καταναλωτή, αλλά εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών οργανισμών και ιδιαίτερα των φαρμακευτικών εταιρειών. Η Natural Solutions Foundation εξηγεί ότι τα Codex είναι μια εμπορική επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για να ελέγχει πως τα τρόφιμα και τα διατροφικά συμπληρώματα παρασκευάζονται και πωλούνται στον καταναλωτή. 
Έχει δημιουργηθεί για το κέρδος και όχι για την ανθρώπινη υγεία. Θέλει να απαγορεύσει τα φυσικά θεραπευτικά προϊόντα και να προωθήσει τα μη ασφαλή για την υγεία φάρμακα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως στρέφονται στα φυσικά προϊόντα υγείας (διατροφικά συμπληρώματα και βότανα).
Όσο περισσότερα φυσικά προϊόντα υγείας χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερα φάρμακα αγοράζουν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες φοβούνται αυτή τη στροφή του κόσμου και έχουν αποφασίσει τον περιορισμό των φυσικών προϊόντων υγείας. Το Codex Alimentarlus είναι ένα έξυπνο μέσο για την προστασία των φαρμακευτικών εταιρειών από την απώλεια εισοδημάτων που προκαλεί η στροφή του κόσμου στα φυσικά προϊόντα υγείας.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις λόγω περιορισμένης λήψης διατροφικών θρεπτικών συστατικών, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να ομογενοποιήσουν τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής. Κάποιοι φτάνουν να λένε ότι το Codex Alimentarius αποτελεί το μέσο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, από μόνη της η οδηγία για μείωση των επιπέδων βιταμινών και μετάλλων θα επιφέρει μέσα σε μια δεκαετία το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπων από εκφυλιστικές ασθένειες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. 
Αν αναλογιστούμε ότι οι ρυθμίσεις για μείωση των επιπέδων βιταμινών και μετάλλων θα συνοδευτούν από ρυθμίσεις που θα επιβάλλουν την ακτινοβολία των τροφίμων, τη χρήση επικίνδυνων εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων και τη χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών και αυξητικών ορμονών σε όλα τα ζώα που προορίζονται για τροφή, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το Codex Atimentarius θα συμβάλει στη μαζική εξόντωση του πληθυσμού. 

Οι ρυθμίσεις του Codex λέγεται ότι έχουν επιβληθεί παγκοσμίως ήδη από το τέλος του 2009. Βρισκόμαστε δηλαδή στην παγκόσμια επιβολή ρυθμίσεων που θα μας στερήσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε φυσικά διατροφικά συμπληρώματα, θα μας υποβιβάσουν την ποιότητα της διατροφής μας και θα υπονομεύσουν την υγεία μας. 
Πόσοι από εσάς έχετε πληροφορηθεί για όλα αυτά; 
Γιατί μας έχουν αποκρύψει όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν; 
Ποιοί τελικά είναι αυτοί που παίζουν με την υγεία μας;
vatopaidi.wordpress.com
________________

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε:  Έλεγχος Διατροφής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου