Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Κεφάλαιον Ζ΄- Περί των Παθών. Επιστολή 10η - 12η

Κεφάλαιον Ζ΄
Περί των Παθών


10η.Επιστολή

Εκείνο που πρέπει να μας απασχολή κυρίως είναι να καθαρισθή η καρδία μας από τα πάθη, να ελαττωθή κανένα πάθος ή ελάττωμα! Αυτά που δίδει ο Θεός κατά καιρούς, κατά τον χρόνον της παρακλήσεως, δεν παίζουν κανένα σπουδαίον ρόλον, διότι έρχονται και φεύγουν. Αχ, αυτά τα πάθη, ρίζες με αγκάθια είναι, πόσος κόπος, πόσος πόνος, τι δάκρυα, τι ευχές χρειάζονται, δια να ίδη κανείς μικράν ανακούφισιν, σωστόν μαρτύριον!


11η.Επιστολή

Το της πορνείας δεινόν είναι δυσκαταγώνιστον πάθος, ιδίως όταν ενισχύεται με προηγουμένας προλήψεις. Αλλά ο Θεός γνωρίζει να απαλλάσση τους προσφεύγοντας με ταπείνωσιν προς Αυτόν, διότι ηξεύρει το ευόλισθον της φύσεως ημών.

12η.Επιστολή

Εύχομαι εις τον εύσπλαγχνον Θεόν να σου δείξη οδόν σωτηρίας και ως την έλαφον να σε οδηγήση επί
πηγάς υδάτων ζωηφόρους και αναψυχής. Διότι σκληρός και τραχύς ο δρόμος της σωτηρίας. Ο άνθρωπος γέμει παθών, αδυναμιών, ιδιοτροπιών κ.λ.π. και δια να απαλλαγή κανείς τούτων, αιματηρός αγών πρέπει να διεξαχθή. Νικήσας δε, Θεού επικουρία, θα λάβη απ’ εντεύθεν τον αρραβώνα του μελλοντικού γάμου μετά του Αρνίου, που εσφάγη απανθρώπως υπό σκληρών θεοκαταράτων χειρών.



Από το βιβλίο ΠΑΤΡΙΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑΙ του Γέροντος Εφραίμ 
Ψηφιοποίηση κειμένου Κώστας  Αργυρακόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου