Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη Πατριάρχη Μόσχας στην ελεύθερη Αμμόχωστο


Λευκωσία: Την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου επισκέφθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το πρωί το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κατεχόμενης πόλης.

Ακολούθως, έγινε επίσημη υποδοχή του στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος, ο ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές και πολίτες.

Τον Πατριάρχη Μόσχας προσφώνησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και του επέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ψάληκε δοξολογία και ακολούθησε προσφώνηση και καλωσόρισμα από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο. Ο Πατριάρχης αντιφώνησε και ευλόγησε τους πιστούς.

Στη συνέχεια παρατέθηκε επίσημο γεύμα στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως Κωνσταντίας. Μετά το γεύμα ο Μακαριότατος και η συνοδεία του πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγίας Νάπας.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου