Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Τύμβου Μακεδονίτισσης (Φωτογραφίες)


Φυλακισμένα Μνήματα επισκέφθηκε στις 8 Ιουνίου 2012 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος στα πλαίσια της ειρηνικής του επισκέψεως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσε τρισάγιο και εν συνεχεία κατέθεσε σταφάνι στο μνημείο αυτό.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησία της Ρωσίας ξεναγήθηκε στο μουσείου στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών. Ο διοικητής των φυλακών προσέφερε στον  κ. Κύριλλο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου σε κεραμικό έργο των φυλακισμένων.
Αυθημερόν ο Πατριάρχης Κύριλλος επισκέφθηκε το στρατιωτικό κοιμητήριο Μακεδονίτισσης δίπλα στην Ιερά Μονή Μακεδονίτισσης σε απόσταση τριών χιλιομέτρων δυτικά της Λευκωσίας.

Τον Πατριάρχη Κύριλλο προσφώνησε ο Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Γ. Γιάγκου στη ζώνη της ευθύνης του οποίου ευρίσκεται το ιστορικό αυτό μνημείο. Μπροστά στο μνημείο πεσόντων αγωνιστών υπέρ της ελευθερίας κατά της τουρκικής εισβολής τελέσθηκε τρισάγιο. Εν συνεχεία κατατέθηκε στεφάνι και εις μνήμη των πεσόντων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.














 
mospat.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου