Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος παρέστη στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου. (Φωτογραφίες)
Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου στην Ιεράς Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στις 8 Ιουνίου 2012, παρέστησαν ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, Διευθυντής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Την αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας επίσης συναπαρτίζουν κ. Β. Λεγκοΐντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφορειών, ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, αναπηρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων και άλλοι. Προ της ενάρξεως της συνεδριάσεως ετελέσθη δοξολογία.
Προσφωνώντας τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε: «Δια τούτο αγάλλεται και χαίρει η Εκκλησία τού Αποστόλου Βαρνάβα, Μακαριώτατε, σήμερα, διότι στο σεπτό πρόσωπο τής Υμετέρας πολυσεβάστου Μακαριότητας και στα πρόσωπα των Μελών τής συνοδίας Σας, υποδεχόμαστε την αδελφή Εκκλησία τής Ρωσίας».
Με θαλπωρή στην καρδιά ο Μακαριώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ειρηνική του επίσκεψη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας το 2008: «Η επίσκεψή μας εκείνη μάς παρέσχε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε εκ του σύνεγγυς τους αγώνες για την Ορθοδοξία μας και τις εκατόμβες των θυσιών τής μαρτυρικής και αγωνιστικής Εκκλησία Σας.
Αναλογιστήκαμε, με βαθύτατο θαυμασμό, την οδύνη, τις διώξεις, τις δολοφονίες και τις κακουχίες τις οποίες «δια πυρός και ύδατος» διήλθατε κατά την εβδομηκοντάχρονη περίοδο τού άθεου κομμουνιστικού καθεστώτος…
Σταθήκαμε με θαυμασμό μπροστά από τα υπέροχα μνημεία τής λατρείας Σας, τα οποία δια μέσου των αιώνων διαλαλούν τον χριστιανικό Σας πολιτισμό και τα οποία υπήρξαν ο πνευματικός καρπός τής αγάπης και τής ευσέβειας τού Ρωσικού λαού προς την αγλαόκαρπη Ορθοδοξία μας.
Σε κάθε μας επίσκεψή στα σεβάσμια προσκυνήματά Σας, νοιώθαμε και βιώναμε ως τα τρίσβαθα τής ψυχής μας την ευωδία και την αύρα τής αγιότητας των μαρτύρων Σας να δροσίζει και να αναψύχει τις καρδιές μας, αφού τους νοιώθαμε και ως δικούς μας».
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία και ως διαχρονική έννοια και προ παντός ως βίωμα ζωής υπερβαίνει τις έννοιες τού κράτους και του έθνους. «Η αγιαστική εκείνη αύρα, νοιώθουμε να διασχίζει την απεραντοσύνη τής ρωσικής γης, να διαπερνάει τον Εύξεινο Πόντο και το Αιγαίο πέλαγος, να καταφθάνει στη θαλασσοφίλητη νήσο μας και να ευφραίνει και πάλι κατά τρόπο έντονα χριστιανικό και μυρόβλητο τις ψυχές μας».
Ακόμα χαρακτηρίζοντας την ειρηνική επίσκεψη του Ρώσου Προκαθημένου ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε: «Η παρουσία Σας ανάμεσά μας αποτελεί τρανή απόδειξη τής έκπαλαι αδελφικής ενότητας των Εκκλησιών μας και των στενότατων σχέσεων αγάπης, σύμπνοιας και αλληλοσυμπαράστασης, που ήδη κατεγράφησαν στην ιστορία. Εμείς, ως Εκκλησία Κύπρου, ομολογούμε με αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης ότι ουχ άπαξ αλλά πολλάκις η Ρωσική Εκκλησία ήλθε αρωγός και συμπαραστάτης στον πολύπαθο λαό μας».
Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος ο Κυπριακός λαός, όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, στρέφει ελπιδοφόρα τα βλέμματα του προς την ομόδοξη αδελφή εκκλησία τής Ρωσίας. Στη σημερινή περίπλοκη και τραγική κατάσταση οι Κύπριοι πολίτες προσδοκούν ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θα συνεχίζει να καταβάλλει τις προσπάθειές της για τη διευθέτηση του Κυπριακού.
Από την πλευρά του αντιφωνώντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου. Μετ΄ευγνωμοσύνης προς τον Θεό και σκιρτήματος πνευματικού πατήσαμε στην ευλογημένη και ομολογητική γη της Κύπρου.
Εδώ ήταν που βάδισαν οι Άγιοι Απόστολοι Παύλος, Βαρνάβας και Μάρκος. Εδώ δραστηριοποιήθηκε ένας εκ των πρώτων Επισκόπων της Λάζαρος ο Τετραήμερος, φίλος του Χριστού, τον οποίο ανέστησε ο Σωτήρ ημών την κοινήν μας Ανάστασιν πιστούμενος (Απολυτίκιο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων). Αυτή η γη διατηρεί μέσα της τη μνήμη της ιστορίας της Εκκλησίας φανερής και κρυφής, μεγάλης στις ορατές πράξεις και στον εσωτερικό σιωπηλό αγώνα, ένδοξης ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά εν πληρώματί της γνωστής μόνο στον Θεό.
Από πολλές δοκιμασίες διήλθε στο παρελθόν της η Εκκλησία της Κύπρου, επίσης από μεγάλες δοκιμασίες διέρχεται και σήμερα. Και όμως πράγματι επαληθεύεται η διακήρυξη του Κυρίου ότι οι πύλαι Άδου ου κατίσχυσαν αυτής (πρβλ. Μθ. 16.18), διότι στηρίζεται επί σταθερού θεμελίου της ακλόνητης αφοσίωσης προς τον Χριστό. Ακόμα και σε πιο χαλεπές εποχές η Εκκλησία πάντα έμεινε και μένει στο πλευρό του λαού της, με την άπειρη θυσία της συσταυρούμενη μαζί του με τον Χριστό και φέρνοντάς τον προς τη Συνανάσταση με τον Κύριο.
Ση συνείδηση των Ρώσων η «Νήσος των Αγίων» είναι αρρήκτως συνδεδεμένη προς τους Αγίους Τόπους. Η αρχαιότερη γραπτή μαρτυρία για την Κύπρο από τους Ρώσους είναι εκείνη του Ηγουμένου Δανιήλ, ο οποίος στις αρχές του ΙΒ΄ αιώνος πραγματοποίησε προσκυνηματική περιήγηση στους Αγίους Τόπους προσκυνώντας καθ΄οδόν τα ιερά σεβάσματα της νήσου. Έκτοτε μεγάλο πλήθος προσκυνητών από την Αγία Ρωσία πέρασαν από την Κύπρο, καταφεύγοντας εδώ στη δύναμη του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, στην προστασία της Παναγίας της Ιεράς Μονής Κύκκου και του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, των Αγίων Λαζάρου και Επιφανίου. Οι συμπατριώτες μας εδώ προσέφεραν τον οβολό τους αφήνοντας επίσης και ένα μέρος της ευσεβούς τους καρδιάς.
Πέραν αυτού η ομόδοξος Κύπρος αποτελεί πλέον φιλόξενο σπίτι για πολλούς εκ των συμπατριωτών μας, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Πατριδα τους στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής και πολιτικής ανασυγκρότησης. Εδώ δεν βρήκαν μόνο τις ευνοϊκές συνήθκες για τη ζωή τους, αλλά και τη χαρά επικοινωνίας με τον ομόδοξο Ορθόδοξο λαό, το ενδιαφέρον της Ιεραρχίας και του ιερού κλήρου της Εκκλησίας της Κύπρου για τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Επί μακρά περίοδο τριάντα οχτώ ολόκληρων ετών η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας με πόνο καρδιάς συμπάσχει για την Εκκλησία της Κύπρου και το λαό της λόγω της ανεπούλωτης μέχρι σήμερα πληγής της βίαιης διχοτόμησης της νήσου και της διακρίσεως σε βάρος των Ορθοδόξων χριστιανών στα κατεχόμενα.
Και όμως ἡ γὰρ δύναμίς του Θεού ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται, λέγει ο Κύριος (πρβλ. Β΄ Κορ. 12. 9). Παρά τη λύπη της για τα υπό διάλυση ή βεβήλωση ιερά χριστιανικά σεβάσματα της Βόρειου Κύπρου, παρά τις συνεχείς παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών των Ορθοδόξων κατοίκων, η Εκκλησία της Κύπρου σημειώνει σταθερή ανάπτυξη. Μετά χαράς για τα του οίκου σας πληροφορηθήκαμε την αύξηση του αριθμού των Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών της Εκκλησίας της Κύπρου, πράγμα το οποίο της επιτρέπει να αποφασίζει αυτοτελώς για το κάθε εκκλησιαστικό ζήτημα.
Η προσέγγιση του Επισκόπου προς το ποίμνιό του, κάτι το οποίο γίνεται στην Εκκλησία της Κύπρου στα πλαίσια αυτής της μεταρρυθμίσεως, δεν αποτελεί μόνο επαναφορά της αρχαίας χριστιανικής πράξεως, αλλά και ένα αποδοτικό εργαλείο στον τομέα της αποστολής της Εκκλησίας στο σημερινό κόσμο. Τα τελευταία η Ρωσική Εκκλησία αποτελεσματικά ιδρύει νέες επαρχίες συναποτελούσες Ιερές Μητροπόλεις ακριβώς για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη προσέγγιση του Επίσκοπο προς το ποίμνιό του, προς την πραγματική ενοριακή ζωή. Αυτές τις αποφάσεις αποτελούν σήμερα προτεραιότητες στο έργο της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι τεράστιες αποστάσεις της Ρωσίας και οι τεράστιες εκτάσεις μιας επαρχίας, όταν ο πληθυσμός μιας επαρχίας υπερβαίναι ένα, δυο ή τρία εκατομμύρια είναι ο λόγος διατί προχωρήσαμε στην ίδρυση νέων επαρχιών εντός των ορίων των παλαιών μεγάλων. Ακολουθώντας την αρχαία παράδοση ενώνουμε αυτές τις επαρχίες σε μια Μητρόπολη στα πλαίσια μιας διοικητικής περιφέρειας. Συνεχίζεται αυτό το έργο και χαιρόμαστε που η Κυπριακή Εκκλησία πορεύεται προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να πετύχει την προσέγγιση του οικείου ποιμενάρχη προς τον πστό λαό του.
Σκληραγωγημένη από τις δοκιμασίες η Εκκλησία της Κύπρου αναδεικνύεται ισχυρή και με την αίσθηση ευθύνης, την οποία της διακρίνει, για τους Ορθοδόξους αδελφούς της καθόλου περιοχής της Μέσης Ανατολής. Την τελευταία διετία με την πρωτοβουλία της Μακαριώτητάς Σας ενισχύθηκε η συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής εν όψη της νέας προκλήσεως της εποχής μας, δηλαδή της απειλής για την ύπαρξη των αδελφών μας στα ανέκαθεν χριστιανικά εδάφη. Η Εκκλησία της Ρωσίας, ελέω Θεού και κατορθώμασι των νεομαρτύρων αναστηθείσα μέσα από τα ερείπια, επίσης υψώνει τη φωνή της υπέρ των δεδιωγμένων χριστιανών της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής. Αρχίζοντας σήμερα την επίσκεψή μου προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, θέλω να προσκυνήσω τους αγώνες της, τα ιερά της σεβάσματα, να διατρανώσω την αδελφική μου αγάπη προς το σεπτό πρόσωπο του Προκαθημένου αυτής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τους Περί Αυτον Συνεπισκόπους, να επαναβεβαιώσω τα φιλικά μας αισθήματα προς όλο τον Κυπριακό λαό. Καθήκον μου επίσης θεωρώ να δηλώσω τη συμπαράστασή μου προς την Εκκλησία της Κύπρου τον καιρό των δοκιμασιών, να υψώσω τη φωνή μου υπέρ των χριστιανικών ιερών σεβασμάτων, να συζητήσω κοινές ενέργειες αποβλέπουσες στη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στην περιοχή.
Είθε η ένθερμη αγάπη των τέκνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, την οποία Σας μεταφέρω, να Σας στηρίζει, Μακαριώτατε, όπως και τους αδελφούς αρχιερείς και φιλόθεους ποιμένες της Κυπριακής Εκκλησίας σε όλες τις περιστάσεις και να Σας ενθαρρύνει να συνεχίζετε τη θυσιαστική Σας προσφορά προς δόξαν της Αγίας Ορθοδοξίας!
Πολλά τα έτη Σας Μακαριώτατε! Πολλά τα έτη Σας Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι! Χάρις ὑμῖν καὶ εἰρήνη ἀπὸ Θεοῦ πατρὸς ἡμῶν καὶ Κυρίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ (Φιλ. 1. 3)».
Σε ανάμνηση της επισκέψεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος επέδωσε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μια εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας.
Μετά το πέρας της συνεδριάσεως η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ξεναγήθηκε στο διαμέρισμα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Συνολικές προβολές σελίδας
6161726
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2013
(3547)
- ► Δεκεμβρίου (75)
- ► Σεπτεμβρίου (314)
- ► Φεβρουαρίου (315)
- ► Ιανουαρίου (357)
-
▼
2012
(4154)
- ► Δεκεμβρίου (363)
- ► Σεπτεμβρίου (327)
-
▼
Ιουνίου
(316)
- Κυριακή Δ΄ Ματθαίου. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου
- Πίστις καὶ ἀγάπη! Κυριακή Δ΄ Ματθαίου. (†) ἐπίσκο...
- Η Ελληνική φύση κι' οι γυάλινοι άνθρωποι. Φώτης Κ...
- Τό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς. Κατά Ματθαίον Εὐαγγέλιο...
- Οι ευαγγελικοί Μακαρισμοί. Άγιος Ιγνάτιος Μπρατσια...
- Η Ιερότητα της Κυριακής. Τι λέγει ο γέροντας Παίσι...
- Ο Πύργος της Ιεράς Νέας Σκήτης
- Ηχητικό Αγιολόγιο 30 Ιουνίου
- 30 Ιουνίου Συναξαριστής
- Παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης
- Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Μητροπολίτης Γαλλ...
- Ἐπιστολή ἀντίκρουσις τῶν ψευδολογιῶν καί αἰσχρῶν ...
- Τα τοιχογραφημένα παρεκκλήσια της Σκήτης των Καυσο...
- Γιά τίς θλίψεις καί δοκιμασίες. Γέροντος Φιλοθέου ...
- Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Λάμπρος Σκόντζος
- Η πέτρα της πίστεως, ο Απόστολος Πέτρος και το πρω...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 29 Ιουνίου
- 29 Ιουνίου Συναξαριστής
- Πόσα και ποια είναι τα σημεία της αληθινής συγχωρή...
- Είπε Γέρων Αγιορείτης…
- Το Μοναστήρι των Χερουβείμ στη Συρία
- “Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης...
- Ο Αίσωπος και οι... πολιτικοί!. Δημήτρης Νατσιός
- Το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου του Ομήρου στη Συρία
- Το Mοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα της Συρίας
- Νεοταξικοὶ σχεδιασμοὶ (περί νέων ταυτοτήτων ...)
- Οι Ρωμιοί της Συρίας και η Ελληνορθόδοξη Μονή της ...
- Τι ακριβώς συμβαίνει στην Συρία και τι προσπαθούν ...
- Ο διάλογος ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού με τον Όσιο...
- Η εκκλησία Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στο χω...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 28 Ιουνίου
- 28 Ιουνίου Συναξαριστής
- Για τους πειρασμούς τι να πούμε; Γέροντας Ιωσήφ Βα...
- Ερημίτης. Αγγαλιάσθω έρημος. Σύγχρονες Αγιορείτικ...
- Διήγησις περὶ κατακρίσεως. Γέρων Πανάρετος Φιλοθεΐτης
- Ἡ ὁμιλία τοῦ Jonathan Jackson κάνει τὸν γύρο τοῦ κ...
- Ο Ιερομόναχος Αρτέμιος, του Κελλιού Αγίου Νικολάου...
- Ἀνοικτή ἐπιστολή διαμαρτυρίας πρός τόν Πρωθυπουργό...
- Γιά τίς θλίψεις καί δοκιμασίες. Γέροντος Φιλοθέου ...
- Συρία - Homs : Ένας μισθοφόρος των Αμερικάνων πανη...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 27 Ιουνίου
- 27 Ιουνίου Συναξαριστής
- «Δεν μας έσωσε το ΔΝΤ, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό...
- Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Φανερωμένης Σαλαμίνος
- Η κρίση στη Συρία και ο ελληνισμός. Κωνσταντίνος Χ...
- Το πολύτιμο σταυρουδάκι. Αφήγηση Χάρης Εφραιμίδης ...
- Ἔκθεση φωτογραφίας γιά τήν ἐνίσχυση τοῦ Κέντρου Φρ...
- Πανήγυρις τοῦ Ι. Ναοῦ Ἁγίων Ἀναργύρων Πευκακίων Ἁγ...
- Διδαχή των Δώδεκα Αποστόλων I-IV
- Γιὰ τὴν Ἐκκλησία εἴτε ὁ ἄθεος μαρξισμὸς εἴτε ἡ δεξ...
- Διαμαρτυρία γιά τήν Gay Pride στή Θεσσαλονίκη
- Η άλλη άποψη για την κρίση Αυτοκριτική. Αντωνίου Ο...
- Η Καψάλα του Αγίου Όρους. φωτογραφίες
- Ηχητικό Αγιολόγιο 26 Ιουνίου
- 26 Ιουνίου Συναξαριστής
- Εκοιμήθη η έγκλειστη ασκήτρια Χριστίνα
- Γιά τίς θλίψεις καί δοκιμασίες. Γέροντος Φιλοθέου ...
- Ο Θεός χαρίζεται σε όσους έχουν εξαγνισμένη απλότη...
- Ἡ αἵρεσις τῆς ἱκανοποιήσεως τῆς Θείας Δικαιοσύνης ...
- Τα βουνά και μοναστήρια της Συρίας και Μεσοποταμία...
- Η καταστροφή του ελληνορθόδοξου νεκροταφείου Αγίου...
- Αγιορείτικες φράσεις και φάσεις
- Το σαρανταλείτουργο. Σύγχρονες Ἁγιορείτικες μορφές...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 25 Ιουνίου
- 25 Ιουνίου Συναξαριστής
- Άνοιξε τα φτερά σου μαζί με τα σεραφείμ. Αγίου Ιωά...
- Τα δίχτυα του κοσμοκράτορα. Άγιος Ιγνάτιος Μπρατσ...
- Νέα ταυτότητα π. Σαράντης Σαράντος
- Κυριακή Γ’ Ματθαίου το γενέθλιον του Προδρόμου ...
- Εγκώμιον εις το Γενέσιον του Αγίου Προφήτου Προδρό...
- Ἐκπλήρωση τοῦ «καθ’ ὁμοίωσιν» διά τῆς Θείας Λειτου...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 24 Ιουνίου
- 24 Ιουνίου Συναξαριστής
- Τήρηση του νου. Διδαχές από τον Άθωνα. Γέροντας Ιω...
- "Ασθενής και ωδιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει". Η πιο πα...
- Για τη μοναχική ζωή. Γέρων Ευσέβιος Γιαννακάκης. ...
- Στο Βατοπέδι. Σύγχρονες Ἁγιορείτικες μορφές. Δανιή...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 23 Ιουνίου
- 23 Ιουνίου Συναξαριστής
- Σύγχρονος πνευματικός λόγος από τον γέροντα Ιωσήφ ...
- Στέλιος Κυριακίδης: «Ήρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρ...
- "Τα παιδιά του Θεού" μια διεθνής παραθρησκευτική ο...
- Η κυνική ομολογία του Μπομπ Ντίλαν για την συμφωνί...
- Ο μακάριος Γέρων Ευσέβιος Γιαννακάκης. Αποφθέγματα...
- Τίποτε ἄς μή μᾶς σταματᾶ
- Τα δίχτυα του κοσμοκράτορα. Άγιος Ιγνάτιος Μπρατσ...
- Ηχητικό Αγιολόγιο 22 Ιουνίου
- 22 Ιουνίου Συναξαριστής
- Ἀνακοίνωση Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης γιά τό ἐπικείμ...
- Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ προς Πρωθυ...
- Τά πλεονεκτήματα τῆς εὐχῆς. Ὁμιλία Ἀρχ. Ἀρσενίου Κ...
- Ἑορτασμός Ἁγίου μάρτυρος Μεδίκου τοῦ ἰαματικοῦ στό...
- Γιά τήν χριστιανική συνέπεια καί ἀσυνέπειά μας. Γέ...
- Είμαι ο πατέρας του κλέφτη
- Ηχητικό Αγιολόγιο 21 Ιουνίου
- 21 Ιουνίου Συναξαριστής
- 11.000 νεομάρτυρες Κληρικοί και Μοναχοί πυροβολήθη...
- Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης. Ο πόνος εξαγνίζει την ...
- Τρεῖς νόθες ἀντιλήψεις στόν Χριστιανισμό mp3
- Ο άγιος Τύχων και τα σταφύλια
- ► Φεβρουαρίου (346)
- ► Ιανουαρίου (348)
-
►
2011
(3478)
- ► Δεκεμβρίου (370)
- ► Σεπτεμβρίου (259)
- ► Φεβρουαρίου (256)
- ► Ιανουαρίου (350)
-
►
2010
(2873)
- ► Δεκεμβρίου (308)
- ► Σεπτεμβρίου (225)
- ► Φεβρουαρίου (186)
- ► Ιανουαρίου (197)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.