Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Συμπροσευχές στην Βιέννη. «Μεγάλη νύχτα των Εκκλησιών 2012" στο Trinity Cathedral.


Ο Μητροπολίτης Αρσένιος Αυστρίας μαζί με τους πολυάριθμους εκπροσώπους των χριστιανικών εκκλησιών στη Βιέννη, μίλησε εναντίον όλων των μορφών ρατσισμού, του εθνικισμού και των διακρίσεων κατά των μειονοτήτων, πριν από την τελετή έναρξης της Βιέννης την «μεγάλη νύχτα των Εκκλησιών 2012" στο Trinity Cathedral.
Ο Μητροπολίτης Αρσένιος τόνισε στην ομιλία του σχετικά με την πλέον μακρόχρονη οικουμενική παράδοση του «μακρά νύχτα» έξω. Ήταν σημαντικό να ανοίξουν τις πόρτες η εκκλησία, αλλά πάνω από όλα η "ανοιχτή καρδιά" και καλούν τον κόσμο να υποδεχθεί και να τους δώσει τα "καλά νέα του Θεού".
Πίστη στον Τριαδικό Θεό είναι το πιο πρακτικό "αποτελεσματικό σημάδι", δήλωσε ο Μητροπολίτης Αρσένιος στο κήρυγμά του. Η κοινωνία των τριών θείων προσώπων που δεν είναι μόνο η προέλευση και το μοντέλο της ενότητας της Εκκλησίας, αλλά και κάθε ανθρώπινη κοινότητα.
Μια ανθρώπινη κοινότητα, η πολιτική εμφανίζεται σε αυτή την εικόνα, του αμοιβαίου σεβασμού και απαλλαγμένος από κάθε κατάχρηση, καταπίεση και τις διακρίσεις όλων υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αρσένιος.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ξενοφοβία, το μίσος, ο επικίνδυνος εθνικισμός, οποιαδήποτε υποβάθμιση ορισμένων λαών, πρέπει πάντα να καταδικάστούν. Όλοι οι επικεφαλείς των ορθοδόξων εκκλησιών είχαν στραφεί κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού. 

Θρησκευτικές, εθνικές, γλωσσικές μειονότητες πρέπει να τηρούνται στην μοναδικότητά τους. Μια πλουραλιστική μορφή της ζωής είναι απαραίτητη σε κάθε φυλετική, θρησκευτική, κοινωνική, πολιτική και απορρίπτεται ο συμβιβασμός των διακρίσεων

 "Ο κάθε άνθρωπος φέρει την εικόνα του Θεού σ 'αυτόν», είπε ο Μητροπολίτης Αρσένιος κυριολεκτικά. Η ιστορία της επίσκεψης του Θεού, με το πρόσχημα των τριών αγγέλων με τον Αβραάμ στη βελανιδιά του Μαμβρή - το βιβλικό κείμενο της οικουμενικής υπηρεσίας εκκλησίας - ήταν ένα σύμβολο της «ενότητας στη διαφορετικότητα», αλλά και ένα παράδειγμα του πώς ο Θεός επικοινωνεί με τους ανθρώπους στην κοινότητα.
Πίστη στον Τριαδικό Θεό του Μητροπολίτη, το γνωστό ως «θεμέλιο της χριστιανικής πίστης» και «πηγή της χριστιανικής ζωής». Η εικόνα της Αγίας Τριάδας δώσει τις οικουμενικές προσπάθειες για τη συμφιλίωση μεταξύ των διηρημένων χριστιανών "αποτελεσματικό κίνητρο», είπε ο Μητροπολίτης Αρσένιος, αναφέροντας τη μεγάλη Ρώσου θεολόγου Vladimir Losskij: "Η Αγία Τριάδα είναι το θεμέλιο όλων των θρησκευτικής σκέψης, κάθε ευσέβεια και κάθε πνευματική ζωή."
Η ενότητα των χριστιανών και των εκκλησιών, που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην οικουμενική κίνηση δεν είναι μόνο ένας ευσεβής πόθος του Ιησού, αλλά μάλλον τη δουλειά του σε κάθε Χριστιανό. Ισχύει για τον πιο σοβαρά, το Metropolitan.
Συμμετοχή στην οικουμενική τελετή στην οποία μέχρι το συσκευασμένο καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας, συμπεριλαμβανομένων Επισκοπική Εφημέριος της Καθολικής Βιέννης Dariusz Schutzki, η Λουθηρανική Εφόρου Hansjörg Lein, ο Επίσκοπος Ιωάννης Okoro της παλιάς Καθολικής Εκκλησίας, Αρχιδιάκονος Βίκτορ Schilowsky της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πάστορας Στέφαν Fuchs Schrock μέρος της Εκκλησίας των Μεθοδιστών. Επιπλέον, Erika Tuppy της μεταρρύθμισης, Ioan Moga της Ρουμανικής Ορθόδοξης και της Κοπτικής Abuna Bejimi της εκκλησίας.



Μητρόπολη Αυστρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου