Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η Google παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία


Η πολιτική του Google παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κατέληξαν τέσσερις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, που θεωρούνται αρμόδιες για να εξετάσουν το θέμα, δήλωσε χθες η Επίτροπος επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Βιβιάν Ρέντινγκ.

 Η Google ανακοίνωσε τον Ιανουάριο πως απλουστεύει την πολιτική της προσωπικών δεδομένων, ενοποιώντας 60 βασικούς κανόνες σε μια ενιαία αρχή που θα εφαρμόζεται εφεξής σε όλες τις υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των YouTube, Gmail και Google+.

Την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή έρευνας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο -σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες- είχε αναλάβει η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNIL, που ευθύς αμέσως ενημέρωσε την Google για την πρόθεσή της.


Παραβίαση

Η κ. Ρέντινγκ εξήγησε πως η πρακτική της Google αντιτίθεται προς τους ευρωπαϊκούς νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς επιτρέπει τη χρήση προσωπικών στοιχείων και τη διάθεσή τους σε τρίτα μέρη, χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. «Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι βασικός κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπεται από όλες τις συνθήκες. Δεν αποτελεί προϋπόθεση, αλλά καθήκον», δήλωσε η κ. Ρέντινγκ.

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου