Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Γιατί το έκανε έτσι αυτό ο Θεός; Γέροντας Πορφύριος


«Δεν πρέπει η ψυχή μας ν’ αντιστέκεται και να λέει, “γιατί το έκανε έτσι αυτό ο Θεός, γιατί το άλλο αλλιώς, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά;”. Όλ’ αυτά δείχνουν μία εσωτερική μικροψυχία και αντίδραση.Δείχνουν την μεγάλη ιδέα  που έχομε για τον εαυτό μας, τη υπερηφάνειά μας και το μεγάλο εγωϊσμό μας. Αυτά τα “γιατί” πολύ βασανίζουν τον άνθρωπο, δημιουργούν αυτά που λέει ο κόσμος “κόμπλεξ”. παραδείγματος χάριν, “γιατί να είμαι πολύ ψηλός;” ή και το αντίθετο “πολύ κοντός;”.
Αυτό δεν φεύγει από μέσα. Και προσεύχεται κανείς και κάνει αγρυπνίες, αλλά γίνεται το αντίθετο. Και υποφέρει κι αγανακτεί χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ με τον Χριστό, με την χάρη, φεύγουν όλα. Υπάρχει αυτό το “κάτι” στο βάθος, δηλαδή το “γιατί”, αλλ’ η χάρις του Θεού επισκιάζει τον άνθρωπο κι ενώ η ρίζα είναι το κόμπλεξ, εκεί πάνω φυτρώνει τριανταφυλλιά μα ωραία τριαντάφυλλα κι όσο ποτίζεται με την πίστη, με τη αγάπη, με τη υπομονή, με την ταπείνωση, τόσο παύει να έχει δύναμη το κακό, παύει να υπάρχει. δηλαδή δεν εξαφανίζεται, αλλά μαραίνεται, ξηραίνεται, χάνεται κι αμέσως ξεπετάγεται το αγκάθι».


clubs.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου