Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ιταλία. Η ηθική πτώση συνεχίζεται. Θα αναγνωρίζονται ομόφυλα ζεγάρια!


Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι: «Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, όπως κάθε άλλο ζευγάρι το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από ετερόφυλους συζύγους»
Οι ανώτατοι δικαστές, προσέθεσαν ότι «στην Ιταλία δεν μπορεί να αναγνωρισθεί νομικά ένας γάμος τον οποίο δυο άτομα του ίδιου φύλου έχουν συνάψει σε ξένη χώρα. Παράλληλα, όμως, το ζευγάρι έχει δικαίωμα να τυχαίνει της ίδιας νομικής μεταχείρισης που ο νόμος εξασφαλίζει στα παντρεμένα ζευγάρια».

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Άρειος Πάγος της Ρώμης κλήθηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση δυο Ιταλών που ζουν στην πόλη Λατίνα, πενήντα χιλιόμετρα νότια της ιταλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι, πριν από δέκα χρόνια, παντρεύτηκαν στην Ολλανδία. Επιστρέφοντας στην Ιταλία, είχαν ζητήσει να εγγραφεί ο γάμος στα μητρώα του δήμου τους, λαμβάνοντας όμως αρνητική απάντηση. Από τότε ξεκίνησαν δικαστική μάχη.
Για «ιστορική απόφαση» κάνουν λόγο οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, οι ριζοσπάστες, και κόμματα της ιταλικής Αριστεράς όπως το «Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών», η «Αριστερά και Ελευθερία» και η κεντροαριστερή «Ιταλία των Αξιών». Και ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού σχήματος «Μέλλον και Ελευθερία», με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, σχολίασε την απόφαση λέγοντας «ζήτω ο Άρειος Πάγος».

Ωστόσο αντίθετος με αυτήν την απόφαση είναι ο Μαουρίτσιο Λούπι, του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας», ο οποίος δήλωσε ότι «πρόκειται για δικαστικές υπερβολές, διότι η μόνη έγγαμη πραγματικότητα, είναι εκείνη που συνδέει τη γυναικεία και ανδρική παρουσία».
«Η αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης. Με το θέμα, θα πρέπει να ασχοληθούν η Βουλή και τα κόμματα», πρoσέθεσε ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή συνεργασία Αντρέα Ρικάρντι. «Ο γάμος χάνει την αξία του, όταν, όπως έκανε ο Άρειος Πάγος, θεωρείται ασήμαντη η ταυτότητα του φύλου όσων συνθέτουν το ζευγάρι», τόνισε ο πρόεδρος των καθολικών νομικών Φραντσέσκο Ντ' Αγκοστίνο.

Οι Ιταλοί δικαστές, αποφάνθηκαν, όμως, ότι «έχει ξεπερασθεί η αντίληψη βάσει της οποίας η διαφορά φύλου των μελών του ζευγαριού είναι απαραίτητη προϋπόθεση, φυσιοκρατικού, ουσιαστικά, χαρακτήρα, για να μπορεί να υπάρχει ο γάμος».
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία και η Ελλάδα, είναι από τις λίγες χώρες της ΕΕ που δεν προσφέρουν κανένα είδος νομικής αναγνώρισης στα ομόφυλα ζευγάρια.
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου