Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Όταν ο ατιμώρητος τιμωρεί - π. Αυγουστίνος Καντιώτης

augoustinos-kantiotis.gr

Илија Ћирковић: Кад некажњени кажњава  Штампај  Е-пошта Tues

[ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ
(Το σκίτσο είναι έμπνευση του Γέροντος αγωνιστού Ιεράρχου της Ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Ο σκιτσογράφος του το έκανε με δική του εντολή, για να φωτογραφίσει τους κακούς επισκόπους, που μπαίνουν στην Εκκλησία του Χριστού, για να θύσουν και να απολέσουν.
Τα σκίτσα που χρησιμοποιούμε κατά καιρούς στην ιστοσελίδα μας, με κάποιες μικρές επεμβάσεις, είναι από το πνευματικό οπλοστάσιό του Γέροντος)].

ΟΤΑΝ O ΑΤΙΜΩΡHΤΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ

δεσποτης τρομ.ιστΜεγάλη είναι η αυθαιρεσία και ανομία! Διαβάζουμε πως ο (συνταξιούχος) επίσκοπος Αθανάσιος τιμωρεί τις μοναχές οι οποίες δεν έφταιξαν σε τίποτα. Δεν φταίνε εκείνες, που ο λαός ζητάει μαζί με το όνομα του πατριάρχου και του διαχειριστή  να μνημονεύεται και το όνομα του νόμιμου, αν και χωρίς εξουσία, επισκόπου Αρτεμίου. Βλέπουμε ότι η ηγουμένη της Μονής Končula Sara να αντικαθίσταται, αν και δεν παρέστη στη  Θ. Λειτουργία, γιατί ήταν στο Βελιγράδι. [Τιμωρήθηκε γιατί στο μοναστήρι μνημονεύτηκε και το όνομα του νόμιμου μητροπολίτου Αρτεμίου!!!)
Σας ερωτούμε· συμφωνεί αυτό με τους χριστιανικούς νόμους ή ακόμη και με τους νομούς του Σεριάτου (σαρια –καποιος τούρκικος νόμος);
Εκείνοι που παραβαίνουν τις αποφάσεις του Αγίου Αρχιερατικού Συμβουλίου βραβεύονται και παίρνουν επαίνους, ενώ εκείνοι που τους τιμούν τιμωρούνται!




gieftits ιστΟ άνθρωπος έπρεπε να διερωτηθεί. Πως ο (συνταξιούχος) επίσκοπος Αθανάσιος έχει το θράσος να τιμωρεί τις καλόγριες οι οποίες δεν έχουν φταίξει σε τίποτα, και αν π.χ. έφταιξαν, αυτός ο μεγάλος ένοχος μένει ατιμώρητος. Αυτός είναι επικεφαλής επισκόπων και ιερέων που δεν αποδέχονται τις αποφάσεις του Αγίου Αρχιερατικού Συμβουλίου. Είναι, δήθεν, ανίκανος λόγω υγείας, να διοικεί την επαρχία που είχε και έρχεται ως φιλόξενος σε ξένες επαρχίες,  όπου λειτουργεί με το δικό του τυπικό και σε συλλειτουργούντες ιερείς αρπάζει βιαίως από τα χέρια τους το βιβλιαράκι της Θείας Λειτουργίας. Είναι σε ξένη επαρχία προσωρινά ως διαχειριστής, αλλά έχει επιβάλλει το δικό του καθεστώς και τρομοκρατεί όλους οι όποιοι δεν είναι της θελήσεως του.

Ακόμα και τυφλοί μπορούν να βλέπουν ότι συμπεριφέρεται όχι σαν Πάπας Ρώμης, αλλά σαν κάποιος που έχει ακόμα μεγαλύτερη εξουσία από τον Πάπα.
Οι αρχιερείς (σχετικά) σιωπούν, ενώ οι λαϊκοί οι οποίοι έχουν θάρρος διαμαρτύρονται εναντίον των ατιμιών μερικών επισκόπων. Ένας επίσκοπος κατηγορεί γιατί μερικοί λαϊκοί κριτικάρουν την Εκκλησία! Οι  επίσκοποι που δεν φοβούνται τον Θεό, δεν είναι Εκκλησία. Αυτό που γίνεται, το λιγότερο είναι αλαζονεία και αυθαιρεσία επισκόπου.
Αν ο συνταξιούχος επίσκοπος Αθανάσιος μπορεί να τιμωρεί αθώες μοναχές, έφτασε ο καιρός οι αρμόδιες εκκλησιαστικές εξουσίες να τιμωρήσουν και αυτόν για τις δικές του αυθαίρετες ανταρσίες και αναρχίες.
Илија Ћирковић
(Ηλίας Τσιρκοβιτς)

Είναι εξωφρενικό αυτό που γίνεται στο Κοσσυφοπέδιο. Ο συνταξιούχος Αθανάσιος που υπογράφει ως «εφησυχάζον Ερζεγοβίνης, δεν εφησυχάζει αλλά δικάζει, καταδικάζει, τρομοκρατεί, βασανίζει μια μαρτυρική Μητρόπολη και ένα άγιο Μητροπολίτη, επειδή πήρε εξουσία από μεγάλα ανθρώπινα κέντρα! τιγρ. ΣερβΚαι ερωτούμε· Μπορεί να εμπιστευθεί κανείς, αυτόν τον συναξιούχο δεσπότη; Μπορεί αυτός να κάνει δίκαιο έλεγχο ως διαχειριστής;
Το μόνο που θα περιμένουμε είναι· Να δούμε τι είδος αδικήματα θα κατασκευάσουν για να ενοχοποιήσουν τον αγωνιστή ιεράρχη του  μαρτυρικού Κοσσυφοπεδίου και να δικαιολογήσουν την άθλια συμπεριφορά τους και την παράνομη απομάκρυνση του νόμιμου μητροπολίτου από την έδρα του.




Ευτυχώς, που δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο, υπάρχει και Θεός που θα αποδώσει δικαιοσύνη.
Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι οι διεθνείς εγκληματίες, που αιματοκυλούν τον κόσμο. Υπάρχει και ο θάνατος. Θα πληρώσουν με τόκο και επιτόκιο τα εγκλήματά των.
Ο Χριστός είπε· «Ή εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι». Οι αληθινοί χριστιανοί πάντοτε διώκονται, αλλά δεν φοβούνται γιατί έχουν κοντά τους τον Παντοδύναμο Θεό.
Ο Γέροντας αγωνιστής Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος Καντιώτης που θηριομαχούσε όχι μόνο με τις σκοτεινές δυνάμεις,  αλλά και με τους κακούς και ανάξιους επισκόπους, μας έλεγε· «Δεν ήμουν άξιος να πάρω το στεφάνι του μαρτυρίου. Ο Θεός το δίδει σε εκλεκτές ψυχές».

Την θαρραλέα φωνή του κ. Ηλία (Илија Ћирковић), πρέπει να την ακολουθήσουν και άλλες φωνές. Ο λαός του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να γίνει ασπίδα στον πνευματικό του πατέρα. Να μη περιμένει τα κατασκευασμένα αποτελέσματα από τον έλεγχο.

Αυτοί που αιματοκύλησαν την Σερβία, θέλουν το κεφάλι του Ορθοδόξου ιεράρχου Αρτεμίου επι πίνακι, γιατί τους ενοχλεί και τον φοβούνται. Δυστυχώς υπάρχουν Σέρβοι αρχιερείς, που συνεργάζονται μαζί τους. Αυτοί ασφαλώς, δεν είναι ποιμένες του Χριστού. Πήραν εντολές και τις εκτελούν.

Το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να γίνει πρόβλημα ολοκλήρου του Σέρβικου λαού, αλλά και όλων των Ορθοδόξων. Οι χριστιανοί ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε. «ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ».  Να μην βλέπουμε με αδιάφορα την προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως, που γίνεται εκ μέρους κακών αρχιερέων και πατριαρχών. Αυτοί συνθηκολόγησαν με τις σκοτεινές δυνάμεις και παραδίδουν το ποίμνιο, για να το κατασπαράξουν οι λύκοι.  «Στώμεν καλώς». Κοντά στην προσευχή και στην νηστεία, που κήρυξε ο Μητροπολίτης Αρτέμιος, χρειάζεται και αγώνας. Να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι οι Ορθόδοξοι χριατιανοί για να βάλουμε φρένο, που λέει σε ομιλία του ο επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου