Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεκάδες ορφανά από την Μααλούλα στα χέρια των τρομοκρατών


Δεκάδες ορφανά στα χέρια των τρομοκρατών

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ. /Σταφυλά Π.

Φώτο αρχείου
Η λιβανέζικη εφημερίδα The Daily Star 05.12.13 επιβεβαιώνει ότι εκτός των 12 μοναχών και δεκάδες ορφανά του μοναστηριού της Αγίας Θέκλας απήχθησαν από τους ισλαμιστές αντάρτες και μεταφέρθηκαν στην πόλη   Yabroud όπου και κρατούνται σε καθεστώς ομηρίας.
   
O Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο 10ος ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του σε χώρες του Κόλπου σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του  απηύθυνε μια ακόμη δραματική έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για την ανάληψη δράσης προς απελευθέρωση των ομήρων.

Με τίτλο αντιφατικές φήμες για την απαγωγή των μοναχών το L Observatoire de la Christianophobie επικαλούμενο πηγές της Δαμασκού που επιβεβαιώθηκαν από ειδησεογραφικά πρακτορεία όσο και από τον πρέσβη του Βατικανού στην Συρία επίσκοπο Mario Zenari αναφέρει ότι η απαχθείσα ηγουμένη Πελαγία Sayyaf επικοινώνησε την Τετάρτη με τον Πατριάρχη Ιωάννη Γιαζίζι και τον διαβεβαίωσε ότι οι μοναχές είναι καλά.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του “στρατιωτικού συμβουλίου της Δαμασκού” οργανισμός της αντιπολίτευσης ανέφερε στο Ισπανικό Πρακτορείο ΕFE ότι οι μοναχές θα μπορούσαν να απελευθερωθούν σε μια τοποθεσία του Καλαμούν εις απάντηση των πιέσεων που ασκούν οι χριστιανοί παγκοσμίως. Οι μοναχές βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα πάντοτε στην πόλη Yadroud ελεγχόμενη από τους αντάρτες.

Αντίθετα με τοMiddle East Concern αναφέρει ότι τα 21 ορφανά είχαν προωθηθεί στην Δαμασκό πριν την επίθεση καθώς και η πλειοψηφία των μοναζουσών. Δεν παρέμεναν στον χώρο της μονής παρά η ηγουμένη και λίγες μοναχές προσθέτει το ίδιο πρακτορείο.
   Αν κρίνουμε από τον πανικό των μέσων και τις αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Επίσης φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας από τάφους χριστιανών μοναχών που σιλήθηκαν και βεβηλώθηκαν στην πόλη Κάρα από ισλαμιστές αντάρτες. Άλλο ένα γεγονός που καταδεικνύει την στοχοποίηση των χριστιανών της Συρίας και μάλιστα της ελληνορθόδοξης κοινότητας που είναι η πιο σημαντική χριστιανική μειονότητα.

1 σχόλιο:

  1. ποτέ οι ισλαμιστές δεν ήταν ειλικρινείς...ας τους φωτίσει η Μάνα μας να μετανοήσουν..να επιστρέψουν ότι δεν τους ανήκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου