Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ειρηνική διαμαρτυρία Αμερικανών πολιτών στην Πρεσβεία της FYROM στην Ουάσινγκτον για το θέμα της φυλακίσεως του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος & Μητρ/τη Σκοπίων Ιωάννη


Στις 31 Μαϊου 2012,στην Ουάσιγκτον, μπροστά στην Πρεσβεία της FYROM, Αμερικανοί πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση από την φυλακή του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και  Μητρ/τη  Σκοπίων κ.κ.Ιωάννη και την παύση των διώξεων, για θρησκευτικούς λόγους και των λοιπών Επισκόπων, ιερομονάχων, μοναχών, μοναζουσών και πιστών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
   Η διαμαρτυρία, δεόντως οργανωμένη, πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον. Οι πολίτες που συμμετείχαν πορεύτηκαν με αναμμένα κεριά και εικόνες και έκαναν Παράκληση στην Παναγία, μπροστά στο κτίριο, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία  της π.Γ.Δ.Μ.

   Από τους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν φυλλάδια, όπου εξηγούν εν συντομία την τρομοκρατία,τα βασανηστήρια, τις ταπεινώσεις  και τις διώξεις που υφίστανται, εδώ και μιά δεκαετία, τα μέλη της κανονικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, από τις κρατικές αρχές της ΠΓΔΜ και την σχισματική εκκλησιαστική οργάνωση των Σκοπίων, που αυτοαποκαλούντε "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία".
 
Οι διοργανωτές της παρακάνω ειρηνικής διαδήλωσης, ανακοίνωσαν ότι θα την επαναλάβουν και θα πραγατοποιήσουν  πορεία προς το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
   Τα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, ρασοφόροι και λαϊκοί, λυπούνται που οι αστυνομικές και εσαγγελικές παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, καθώς και των θρησκευτικών ελευθεριών τους, γίνωνται αιτία και αφορμή να δημιουργείται στην Διεθνή κοινή γνώμη, άσχημη εικόνα για την πατρίδα τους, αλλά και την πολύ δύσκολη κατάσταση για το μέλλον της σχισματικής  εκκλησίας, στα μάτια του Χριστιανικού κόσμου.
   Ευχόμαστε η συμπαράσταση του Αμερικανικού λαού στην δοκιμαζόμενη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, να βρεί μιμητές και στον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο της οικουμένης, ώστε να παύσει το κακό που συντελείται, για δέκα συνεχόμενα χρόνια, σε βάρος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, της κανονικής και πανορθοδόξως αναγνωρισμένης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κράτος της FYROM.


Το Πατριαρχείο Ρωσίας υποστηρίζει την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος  

   Tην 4-6-2012, από την ανδρώα Ι.Μ.Danilof του Πατριαρχείου Ρωσίας, εκδόθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία στην ρωσική γλώσσα, το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ.κ.Ιωάννη, με τίτλο: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ". 
Στην παρουσίαση του βιβλίου, σε τηλεοπτικό κανάλι, ο π. Georgij Maximof αναφέρθηκε λεπτομερώς στην φυλάκιση του κ.Ιωάννη και στις διώξεις και ταλαιπωρίες των πιστών, ρασοφόρων & λαϊκών,
της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, για θρησκευτικούς λόγους.  Η Ρωσική Εκκλησία, είπε, στηρίζει την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ακόμη περισσότερο γιατί το ρωσικό κοινό είναι εξοικειωμένο στους, επί 70 χρόνια, διωγμούς και βασανιστήρια της Εκκλησίας τους.
Χαρακτήρισε δε τον Αρχ/πο Ιωάννη,  "νέο μάρτυρα & ομολογητή"  όπως τα τελευταία χρόνια εμφανίζωνται πολλοί νεομάρτυρες στην Ρωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου