Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου για την ενέργεια Μελών της Βιβλικής Αρχαιολ. Εταιρείας Αμερικής


 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με τον πιο σαφή, έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει, μετά βδελυγμίας και αποτροπιασμού, την άκρως απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια Μελών της Βιβλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Αμερικής, και μάλιστα κάτω από το θέμα «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», να εισέλθουν στην Κυπριακή Επικράτεια, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, το οποίο αποτελεί μέρος του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων.

Η πιο πάνω αισχρή και επαίσχυντη πράξη της εν λόγω Εταιρείας, μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση δημιουργεί, αφού προκαλεί, με τον πιο βάναυσο τρόπο, τα εθνικά και πατριωτικά αισθήματα του Κυπριακού Ελληνισμού.
Η συνειδητή και εσκεμμένη ενέργεια της Εταιρείας, παρά τις εδώ και αρκετό καιρό επανειλημμένες εκκλήσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις τόσο της νομίμου και διεθνώς ανεγνωρισμένης, Μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω του καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργείου, ήτοι του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, των Ελλήνων Κυπρίων Αποδήμων Αμερικής, καθώς και άλλων οργανωμένων συνόλων, παραβιάζει τη διεθνή έννομο τάξη και νομιμότητα και αγνοεί προκλητικά την εκλελεγμένη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως την κανονική εκπροσωπούσα Κυβέρνηση της σύνολης Επικράτειας της Πατρίδος μας.
Επιπρόσθετα, η τέτοια απαίσια πρόθεση των Μελών της Βιβλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Αμερικής, της εισόδου δηλαδή εις Κύπρο μέσω κατεχομένων, διαγράφει, ουσιαστικά, το αδιαμφισβήτητο εδώ και τριάντα οκτώ χρόνια γεγονός της εγκληματικής επεμβάσεως της Τουρκίας στη νήσο μας το 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής του 37% των εδαφών μας, της προσφυγιάς, της υπάρξεως αγνοουμένων Ελλήνων χριστιανών αδελφών, αλλά και ταυτίζεται μετά της ιεροσύλου και ασεβούς συλλήσεως και εξαφανίσεως της εκκλησιαστικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας χιλιάδων χρόνων του τόπου μας.
Τέλος, η προσεχώς δηλουμένη απαράδεκτη ενέργειά τους, προσβάλλει, παντοιοτρόπως, τη ζωή, «τα βήματα» και τη διδασκαλία του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, για δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, και πρωτίστως δε, για αγάπη.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 6 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου