Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Με την μητέρα και συγγενείς του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού είχε συνάντηση κατά την επίσκεψή του στην Ι. Γυναικεία Μονή Αγίου Ηρακλειδίου Κύπρου ο Πατριάρχης Μόσχας


Πατριάρχης Κύριλλος: Είμαστε μέλη ενός σώματος της Εκκλησίας του Χριστού

Με συγγενείς του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού είχε συνάντηση κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Ηρακλειδίου Κύπρου στις 8 Ιουνίου 2012, ο  Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Μητέρα και αδέλφια του Γέροντος Εφραίμ και άλλα μέλη της οικογένειας μετά μεγάλης χαράς υποδέχθηκαν τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας εκφράζοντας τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη για την συμπαράσταση στον κληρικό στις δοκιμασίες που υπέστη.
«Εκτιμάμε την αξιοπρεπή και θεοπρεπή θέση σας, η οποία αποτελεί την εμπρακτη έκφραση των ειλικρινών σας συναισθημάτων απέναντι στο πρόσωπό του και στη δοκιμαζόμενη αδελφότητα.
Το Γράμμα σας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αποτελεί διαχρονικό μνημείο ενισχύσεως των ομόδοξων Ελλήνων αδελφών σας», έτσι προσφώνησαν τον Ρώσο Πατριάρχη οι συγγενείς του Βατοπαιδινού Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.
«Από τον Απόστολο Παύλο διδαχθήκαμε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις κατά τις οποίες πάσχει ένας από εμάς, απάντησε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Όλοι είμαστε μέλη ενός σώματος της Εκκλησίας του Χριστού. Εάν υποφέρει ένα μέλος πρέπει να συνυποφέρει  και το υπόλοιπο σώμα (πρβλ. Α΄Κορ. 12. 26). Δεν έπραξα τίποτε ιδιαίτερο, ούτε το καθήκον μου δεν ήταν αυτό, αλλά η φυσιολογική αντίδραση ενός χριστιανού στις ταλαιπωρίες του αδελφού του».

Στη συνέχεια ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε ότι ο πατήρ Εφραίμ ως Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου μετέφερε στο τέλος 2011 την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, όπου κατά τη διάρκεια ενός μήνα την προσκύνησαν σε διάφορες πόλεις της χώρας μας 3.5 εκ. πιστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου