Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Από το Πάθος του Σταυρού στην Δόξα της Αναστάσεως. Ντοκυμαντέρ για την Μεγάλη Εβδομάδα με τον π. Σαράντη Σαράντο


Από το Πάθος του Σταυρού στην Δόξα της Αναστάσεως 

Π. Σαράντης Σαράντος
«Παρέβησαν ο Αδάμ και η Εύα την προσταγή του Θεού και εξορίστηκαν από τον Παράδεισο. Και όλοι όσοι πέθαιναν επήγαιναν στην Κόλαση. Σπλαχνίστηκε ο Κύριος το γένος των ανθρώπων και ήλθε και έγινε άνθρωπος τέλειος εκ Πνεύματος Αγίου και μας έβγαλε από τα χέρια του Διαβόλου.
Μας έδειξε την άγια πίστη, το άγιο βάπτισμα, τα άχραντα μυστήρια, βρίστηκε, δάρθηκε, σταυρώθηκε κατά το ανθρώπινο, αναστήθηκε την τρίτη ημέρα, πήγε εις την κόλαση, έβγαλε τον Αδάμκαι την Εύα και το ανθρώπινο γένος έγινε χαρά στον ουρανό στον Άδη και σε όλο τον κόσμον».

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα αφιέρωμα για το Μέγα Σάββατο. Στο αφιέρωμα αυτό σκιαγραφείται η πορεία των Παθών του Χριστού. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Σαράντης Σαράντος της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής σχολιάζει τα γεγονότα και το νόημα όλων των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ιωάννης Φωτόπουλος δίνει μία θεολογική προσέγγιση της Ορθόδοξης εικόνας της Σταυρώσεως και αναφέρεται στο Άγιο Φως που εμφανίζεται στον Πανάγιο Τάφο το Μέγα Σάββατο.
Ψέλνουν ο Πατήρ Ιωάννης Φωτόπουλος, ο Σπύρος Αποστόλου, ο Γιώργης Καραφύλλης και η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής υπό τη διεύθυνση του Πατρός Αναστασίου Τραϊφόρου.

.

Πηγή  elladapoyantisteketai.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου