Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Οἰκουμενιστικὴ φωτογραφία κοσμεῖ τὴν ἐπίσημη ἰστοσελίδα τῆς ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης

Από orthodoxia-ellhnismos.gr

Πατήστε για μεγέθυνση
Περιφερόμενοι στὴν ἐπίσημη ἰστοσελίδα τῆς ἀρχιεπισκοπῆς  Κρήτης διαπιστώσαμε ὅτι στὴν ἀρχικὴ σελίδα ὑπάρχει μία φωτογραφία ποῦ ἀπεικονίζει ὀρθόδοξους ἱεράρχες ντυμένους μὲ τὰ ἱερὰ ἄμφια νὰ βρίσκονται μαζὶ μὲ δύο παπικοὺς (καὶ μάλιστα ἕνας ἐκ τῶν ὀρθοδόξων νὰ παραδίδει στοὺς παπικοὺς μία ἐπισκοπικὴ μίτρα!)*

Ἐνῶ ἡ Ἐκκλησία μᾶς κλυδωνίζεται ἀπὸ τόσα ἄλλα δεινὰ κάποιοι προσπαθοῦν ἔσωθεν νὰ τὴν κατεδαφίσουν ἀπαρνούμενοι τοὺς Ἁγίους Πατέρες καὶ τὶς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων! Γιὰ ποιὸ λόγο ἀγωνίστηκε ὁ ἅγιος Μάρκος ὁ Εὐγενικὸς καὶ τόσοι ἄλλοι Ἅγιοί της Ἐκκλησίας μας; Ἡ φωτογραφία εἶναι τὸ λιγότερο ἀπαράδεκτη!


Ἀλήθεια, κανεὶς ἀπὸ ὅσους εἶδαν τὴν ἐν λόγω φωτογραφία δὲν διαμαρτυρήθηκε στὴν ἀρχιεπισκοπή; Ἀπαιτοῦμε ἀπὸ τοὺς ὑπευθύνους νὰ τὴν  «κατεβάσουν» ἄμεσα! Δὲν μποροῦμε νὰ δεχτοῦμε καμμία ὑποχώρηση σὲ θέματα δογματικά. Ὀφείλουμε ἑπόμενοι τοῖς Ἁγίοις Πατράσι νὰ πολεμήσουμε τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ποῦ ὡς ἄλλος λύκος προσπαθεῖ νὰ κατασπαράξει τὸ λογικὰ πρόβατα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Οἱ οἰκουμενιστικὲς παρεκτροπὲς πρέπει νὰ λάβουν ἕνα τέλος!

H φωτογραφία βρίσκεται στὸ κάτω μέρος τῆς ἰστοσελίδας τῆς ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης:   http://iak.gr/gr/index.html
 ____________________

*Επεξεργασία και σχολιασμός Αναβάσεων (2.19μμ 5/9/11): 

Μας ενημέρωσαν ότι η φωτογραφία απεικονίζει την επιστροφή της τιμίας κάρας του Αποστόλου Τίτου από τους Ρωμαιοκαθολικούς το 1966, ύστερα από ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου (μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Κρήτης) Ευγενίου.

1)Μπορεί η φωτογραφία να δείχνει την επιστροφή της ληστρικής αρπαγής της Κάρας του Αποστόλου από τους παπικούς, αλλά στην μακραίωνη καταλήστευση της Εκκλησίας της Κρήτης δεν μπορεί αυτή η εικόνα μόνο να αντιπροσωπεύει το ορθόδοξο κριτήριο και αίσθημα του ελληνικού λαού έναντι των παπικών, με τέτοιο τρόπο και μέγεθος στην πρώτη σελίδα του επίσημου ιστοχώρου της αρχιεπισκοπής Κρήτης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την επιλογή των υπευθύνων διαχειριστών της ιστοσελίδας της αρχιεπισκοπής.

Στην Κρήτη βρισκόμαστε μπροστά σε μια εποχή που γκρεμίζονται μνημεία για να αναδειχτούν ισλαμικά τζαμιά (βλ. εδώ), καίγονται προβοκατόρικα εβραϊκές συναγωγές στα Χανιά από αμερικανούς και βρετανούς πράκτορες και τα χρεώνεται ο υποτιθέμενος ρατσισμός των ορθοδόξων Ελλήνων, (βλ. εδώ), εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (vodafon) αφού εξεφτύλισαν την ελληνική επανάσταση του 1821 (βλ. εδώ),  αφού υπέκλεπταν για μήνες τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Ελλήνων βουλευτών και πρωθυπουργών (βλέπε εδώ), εμφάνισαν την Κρήτη ως ανεξάρτητη, με δική της σημαία, (βλέπε εδώ) και ένα σωρό άλλα θέματα στα οποία δεν θέλουμε να επεκταθούμε προς το παρόν.

Όλα αυτά μας κάνουν να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να ενημερώνουμε, όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και αντίδραση για τα σχεδιαζόμενα ή τα τεκταινόμενα της "Νέας Εποχής" και στην Κρήτη αλλά και γενικότερα στην πατρίδα μας και στην ορθοδοξία.

2)Δεν κατανοήσαμε ακόμη γιατί το ιστολόγιο που μας απέστειλε την δημοσίευση (Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό) ενώ πληροφορήθηκε προφανώς ότι η εικόνα είναι η επιστροφή της κάρας του Αποστόλου, δεν μας ενημέρωσε ως όφειλε,  και προτίμησε να διαγράψει και να εξαφανίσει την δημοσίευση την οποία έκαναν αναμετάδοση οι "Αναβάσεις".

4 σχόλια:

  1. Καλα βρε παιδια το εχετε παρακανει με την κατακρηση και τον ελεγχο που κανετε σε αυτους που ο Θεος ορισε να μας ποιμενουν. στην παραπανω φοτο ειναι η παραδωση της τιμιας Καρας του Αγιου Τιτου. Ποιος σας ειπε οτι η αγνοια δεν ειναι αμαρτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ghs83, στην επεξεργασία της δημοσίευσης εξηγούμε πεντακάθαρα την λανθασμένη επιλογή των διαχειριστών της ιστοσελίδας της αρχιεπισκοπής Κρήτης.
    Άρα δεν υπάρχει ζήτημα "κατάκρισης" των επισκόπων όπως υπονοείτε, αλλά των διαχειριστών της σελίδας.

    Τώρα όσον αφορά αν η άγνοια είναι αμαρτία, και κατά προέκταση εννοείτε ότι είμαστε αμαρτωλοί, είναι το μόνο σίγουρο που γνωρίζω για εμένα και την πνευματική μου ζωή.
    Δηλαδή το ότι είμαι αμαρτωλός και ελπίζω μόνο στην Χάρη και το Έλεος του Κυρίου.

    Αυτά ισχύουν μόνο για εμένα σαν υπογράφοντα το άρθρο και όχι βεβαίως για τα υπόλοιπα μέλη που αγωνιούν και προσφέρουν και διακονούν στις Αναβάσεις χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, θυσιάζοντας μεγάλο μέρος από την εξασφάλιση της οικονομικής επιβίωσής τους, κλέβοντας χρόνο από την οικογενειακή τους ζωή, τον προσωπικό και οικογενειακό τους μόχθο.

    Σπύρος
    Διαχειριστής Αναβάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να με συγχωρείτε αν σας λύπησα. Είμαι τακτικός αναγνώστης των Αναβάσεων και αναγνωρίζω την σπουδαία δουλεία που κάνετε και σε πνευματικό και σε ομολογιακό επίπεδο και συγχαρητήρια γι αυτό. Μερικές φορές (κατά την δική μου πάντα γνώμη) κάνετε υπέρμετρη κριτική αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει το σύνολο του έργου σας, το οποίο είναι θαυμάσιο. Εσείς ξέρετε ότι όσοι μας κάνουν κριτική μας κάνουν καλυτέρους πόσο μάλλον όταν δέχεστε κριτική από αυτούς που σας εκτιμούν. Λοιπόν και πάλι συγγνώμη ίσως εγώ δεν εκφραστικά τόσο σωστά και διακριτικά όσο έπρεπε.
    Ο Θεός να μας ευλογεί όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε δίκιο ότι η καλόπιστη κριτική μας κάνει καλύτερους.
    Καλή εκκλησιαστική χρονιά καί βοήθειά μας η γλυκύτατη Μητέρα μας Παναγία, που σαν σήμερα γεννήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου