Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στα χνάρια του ... Αδόλφου η Ρεπούση!


Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι ο πρώτος ηγέτης σε Ευρωπαϊκή χώρα που κατήργησε τον (Χριστιανικό) εκκλησιασμό στα σχολεία ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, το 1937.

Το περίεργο θα ήταν η κυρία Ρεπούση να μην ακολουθούσε τα χνάρια του φύρερ, αφού ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής με την ευθυγράμμιση της στην υπεράσπιση του Κεμάλ και την άρνηση των γενοκτονιών των Γηγενών πληθυσμών της Ασίας.
Οι Γερμανοί ήταν οι αρχιτέκτονες αυτής της γενοκτονίας και της συγκάλυψης της, που το ολοκαύτωμα απετέλεσε την φυσική συνέχεια. “Ποιός θυμάται τους Αρμένιους”, ήταν το επιχείρημα του Αδόλφου όταν αποφάσισε την “τελική λύση”. “Οι Έλληνες συνωστίζοντο στην προκυμαία” έγραψε η κυρία Ρεπούση ως συνέχεια μίας ορχήστρας μισάνθρωπου σκοπού.

Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, εάν δεν φέρει αντίρρηση η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ, θα κατατεθεί στη Βουλή.
Το θέμα είναι ποιες άλλες προτάσεις έχει ετοιμάσει η κυρία Ρεπούση για τα θέματα Παιδείας και ποιες απ΄ αυτές έχουν την έγκριση και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.
Εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση (πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου – πλαίσιου περί Παιδείας (τον νόμο που έφερε στη Βουλή η Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.
olympia.gr

Διαβάστε και

Η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη για άλλη μια φορά επιτίθεται κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.