Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οι Τράπεζες σκοτώνουν φανερά ανθρώπους; Το έκανε η Citibank Ινδονησίας για 5.700 $


Διαβάστε την παρακάτω είδηση, συσχετίστε την με την «Οι Τελώνες ξανάρχονται. Με απόφαση Βενιζέλου σε ιδιώτες φοροεισπράκτορες τα χρέη προς το δημόσιο» και θα καταλάβουμε καλύτερα πιο μέλλον μας περιμένει:
Θάνατος σε ανάκριση Τράπεζας (Citibank) για χρέος μόλις 5.700$.
Οι Τράπεζες θα ορίζουν πλέον όλη μας την ζωή και ίσως και την επιβίωση.
Η είδηση του τι μας περιμένει από  Έρση Βάτου-  enet.gr

Πηγή: The Washington Post

________________________

Ινδονησία: πενηντάχρονος πλήρωσε με τη ζωή του την καθυστερημένη δόση του δανείου στη Citibank

Τον τρόπο λειτουργίας εταιρειών που επιφορτίζονται από τράπεζες με την είσπραξη οφειλών πελατών τους, φέρνει στο προσκήνιο η υπόθεση ενός ανθρώπου στην Ινδονησία, ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε μια αίθουσα του κτηρίου της Citibank όπου υποτίθεται είχε πάει για να διαπραγματευτεί τα χρέη από την πιστωτική του κάρτα.
Ο 50χρονος Ιρζέν Οκτά χρωστούσε 5.700 δολάρια, τα οποία σε περίπου τρία χρόνια έγιναν 11.000. Ολο αυτό το διάστημα που το χρέος διογκωνόταν, ο Οκτά δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από την ειπρακτική εταιρεία της τράπεζας, σε μια περίπτωση μάλιστα, σύμφωνα με τη χήρα του θανόντος, πέντε άντρες πήγαν στο σπίτι της απρόσκλητοι και δήλωσαν ότι θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους. Εκείνη δεν τους άνοιξε αλλά αυτοί έμειναν μπροστά στο κατώφλι της πόρτας, κοιμήθηκαν μάλιστα εκεί. Εφυγαν εν τέλει άπρακτοι.

(© Stringer Indonesia / Reuters/REUTERS) - Police escort Malinda Dee, (C), who worked as a senior relations manager at Citibank, cultivating wealthy Indonesian clients from whom she is accused of stealing.
Τον περασμένο Μάρτιο, η τράπεζα ενημέρωσε τον Οκτά, πατέρα δύο παιδιών, ότι θέλει να συζητήσει μείωση του χρέους και διακανονισμό. Ο άνθρωπος πήγε στο κέντρο της πόλης για αυτή τη δουλειά, δεν γύρισε όμως ποτέ.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας δήλωσε ότι ο θάνατος του Οκτά επήλθε «συνεπεία σκληρής ανάκρισης», πέντε άτομα μάλιστα που δεν ανήκαν στο προσωπικό της Citi αλλά ήταν παρόντα στην «ανάκριση» συνελήφθησαν για «κακοποίηση που οδήγησε σε θάνατο».

Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή έβγαλε δύο πορίσματα: το ένα έλεγε ότι ο Οκτά πέθανε από ασφυξία και «χτύπημα από αμβλύ αντικείμενο», το άλλο ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία.
Η εσωτερική έρευνα της τράπεζας δεν έδωσε ενδείξεις σωματικής βίας, ανακοινώθηκε από την ίδια τη Citibank, ενώ ο επικεφαλής της, Τιγκόρ Σιαχάαν, δήλωσε ότι η τράπεζα «δεν ενθαρρύνει όχι μόνο τη βία αλλά ούτε και τη σκληρή γλώσσα». Και πρόσθεσε ότι ο Οκτά «μπορεί να πέθανε από φυσικά αίτια». Ο ανεξάρτητος ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια έπειτα από νομική διαδικασία και εκταφή του νεκρού, έδειξε μώλωπες και άσκηση βίας.
Η χήρα ζητά τώρα από τον τραπεζικό κολοσσό αποζημίωση 350 εκατ. δολαρίων.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας, σε έκθεσή της, ανέφερε με έμφαση ότι η εκάστοτε τράπεζα φέρει ευθύνη για τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών που προσλαμβάνει.
Απαγορεύτηκε στη Citi να εκδώσει νέες πιστωτικές κάρτες για δύο χρόνια αλλά και να κάνει εργολαβικά χρήση εισπρακτικών εταιρειών κατά το ίδιο διάστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.