Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε ορκιστεί στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην δοκιμασία της "Δημοκρατίας" από «νέες μορφές διακυβέρνησης», και στην συρρίκνωση των εθνικών συνόρων!
Ας θυμηθούμε πάνω σε πια προσφώνηση ορκίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το 2005, μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα γνώριζε "ανάπτυξη", ανοικοδόμηση, εθνική ασφάλεια, δημοκρατικές κυβερνήσεις (σε σχέση με το σήμερα), και δεν υπήρχε τίποτε που να δικαιολογεί τέτοια προσφώνηση.
Τίποτε άλλο εκτός από μια δήλωση του τότε υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος Γεωργίου Α. Παπανδρέου, το 1999 σε καιρούς πλήρους ισχύος και ανάπτυξης, και σε χρόνους κατά τους οποίους κατέρρεε η τουρκική οικονομία και οδηγήθηκε σε λίγους μήνες στο Δ.Ν.Τ, και ο οποίος ζούσε με το εξής όνειρο: «Να δώσουμε λίγη γή για να κοιμώμαστε ήσυχοι». Όταν αργότερα έγινε πρωθυπουργός μπόρεσε και το πραγματοποίησε!!
Αυτά τα θυμίζουμε γιατί μπορεί να δούμε άμεσα ως "σωτήρα", τον πρόεδρο που ορκίστηκε με αυτόν τον τρόπο σε άσχετους χρόνους, να εμφανίζεται ίσως ως ο διαχειριστής της υποτιθέμενης "εθνικής" λύσης, την στιγμή που καταρρέει το πολιτικό σύστημα, και βουλιάζει το καράβι που λέγεται Ελλάς.
Η προσφώνηση από την Πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας σε καιρούς "ειρηνικούς"!
«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρία της ελληνικής δημοκρατίας, για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, άλλα ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.