Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Βανδάλισαν μικρό εκκλησάκι του Αγίου Κων/νου και Ελένης στην ορεινή Ξάνθη. Το έσπασαν και το έκαψαν!


Βανδάλισαν εκκλησάκι στην ορεινή Ξάνθη. Το έσπασαν και το έκαψαν!

Το έσπασαν, το έβαλαν φωτιά και αφαίρεσαν ότι υπήρχε μέσα σε αυτό.
Θύμα απίστευτου μένους και αδικαιολόγητης οργής έπεσε το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης  που βρίσκεται βορειανατολικά της ορεινής Ξάνθης, στον ορεινό εναλλακτικό δρόμο που συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τα Κιμμέρια.

Άγνωστοι δράστες έσπασαν, χρησιμοποιώντας προφανώς κάποιο οικοδομικό εργαλείο (ενδεχομένως βαριοπούλα), τους τοίχους από το εκκλησάκι ενώ στη συνέχεια το έβαλαν φωτιά, προκαλώντας μεγάλες φθορές σε αυτό. Ακολούθως αφαίρεσαν όσα αντικείμενα υπήρχαν στον εσωτερικό χώρο, αφήνοντας ως παρακαταθήκη σπασμένα μπουκάλια και γυαλιά.
Το εκκλησάκι βρίσκεται στην ορεινή επαρχιακή οδό που συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τα Κιμμέρια, που χρησιμοποιείται συχνά από περιπατητές της περιοχής. 


thrakitoday.com

1 σχόλιο:

  1. Μήπως το σύλησαν τίποτε Βούλγαροι γύφτοι (από τους πολλούς που συχνάζουν τελευταία χρόνια στην περιοχή); Από τις εικόνες δείχνει σαν να επεδίωκαν να πάρουν τα μεταλλικά "παραθυράκια" για να τα χρησιμοπιήσουν ως μέταλλο (αν υπήρχαν τέτοια μεταλλικά παραθυράκια). Γενικά οι βουλγαρόγυφτοι ξηλώνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από σχάρες υπονόμων μέχρι καγκελόπορτες.

    Οι Πομάκοι αποκλείεται να έκαναν κάτι τέτοιο. Τόσα χρόνια υπάρχουν εκκλησάκια σοτυς δρόμους γύρω από τα χωριά τους (Πομακοχώρια). Ως παλιοί χριστιανοί (εξισλαμισθέντες) τα σέβονται.
    Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έγινε από ανθρώπουε του Τουρκικού Προξενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου