Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η εμπορική αλυσίδα Carrefour Ελλάς καθώς καί τά JUMBO προκαλούν με βλάσφημα εκθέματα


Έκθεμα στο Carrefour Πυλαίας Θεσ/νίκης
Η είσοδος στο Άγιο Τριώδιο δυστυχώς με την καθοδήγηση και την αποχαύνωση που δημιουργούν τα ΜΜΕ ταυτίζεται τα τελευταία χρόνια στην συνείδηση πολλών Ελλήνων μέ την είσοδο σε μια περίοδο άκρατου ειδωλολατρικού εορτασμού, ξέφρενου γλεντοκοπήματος, αχαλίνωτου ξεφαντώματος, βλάσφημων εκδηλώσεων, χορών, παραστάσεων, μεταμφιέσεων, καρναβαλικών ενδυμασιών.

Τόσο δαιμονική ενέργεια να γινεται δεκτή από ορθόδοξους ἔλληνες βαπτισμένους και μυρωμένους είναι να απορεί κανείς!!! ...Ο Διάβολος γυρίζει τα πράγματα του Θεού πάντα ανάποδα. Ενώ η αγία μας Εκκλησία μας εισάγει σε μια περίοδο που προκαλεί κατάνυξη στους πιστούς, και μας προσκαλεί σέ επιστροφή μετανοίας στον Θεό,  με σκοπό να ζητήσουμε και να πετύχουμε τη συγχώρηση για ό,τι αμαρτία κάναμε ως τώρα, ο διάβολος ανοίγει το γλεντοκόπημα και τις βλάσφημες διασκεδάσεις, όπως έλεγε ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Εδώ έχουμε μια τέτοια βλασφημία προς τον λειτουργό της Εκκλησίας τον Ορθόδοξο κληρικό, η οποία όμως ενεργοποίησε την πνευματική ευαισθησία της εν Χριστώ αδελφής Ελένης, η οποία διαμαρτυρόμενη όπως θα δείτε σε συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας Carrefour - Μαρινόπουλος, κατάφερε να αποσύρουν τα βλάσφημα εκθέματα.
Ευχόμαστε να βρει εν Χριστώ μιμητές ανάμεσά μας, έτσι ώστε όχι μόνο να τα αποσύρουν από παντού, αλλά να μην θελήσουν και έτερες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες να προσβάλλουν και να ποδοπατήσουν τα ιερά σύμβολά μας. Αν δεν τα αποσύρουν μηνύστε τους ομαδικά.Ανάλογα βλασφημα εκθέματα υπάρχουν καί στα JUMBO. Συγκεκριμένα, στις κυριακάτικες εφημερίδες τα JUMBO διαφήμιζαν αποκριάτικες στολές για ενηλίκους, ανάμεσα στις οποίες φιγουράριζε σε περίοπτη θέση ο «αρχιμανδρίτης με σταυρό»! 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ... Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ... ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ...

Το ερώτημα που γίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα το ίδιο. Τι θα συνέβαινε αν στην θέση του ορθόδοξου ιερέα, του ιερού Σταυρού, είχαμε μια στολή ραββίνου ή μουφτή πού βεβηλώνει τα ιερά τους σύμβολα;Προ πάντων όμως ας ελεγχθοῦμε εμείς ως χριστιανοί για την αδιαφορία μας οταν υβρίζεται η μητέρα μας Εκκλησία και οι αντιπρόσωποι του Χριστού μας και ας κινητοποιηθούμε δυναμικά ώστε να πάψουν τα δαιμονικά καρναβάλια και η ασέβεια-βεβήλωση των ιερών και οσίων μας. Διαφορετικά θα μας βρει η οργη του Θεού και η δικαιη αυτοτιμωρία μας. Ας μετανοήσουμε επιτέλους για να σωθούμε...
Διαβάστε την εισαγωγή, και την κυρίως επιστολή που εστάλη προς την διεύθυνση Carrefour ΕΛΛΑΣ Α.Ε και προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή.


Carrefour Πυλαίας Θεσ/νίκης

Ονομάζομαι Ελένη Ρ. και είμαι μια απλή ορθόδοξη πιστή.

Σας κοινοποιώ επιστολή που έστειλα με courier στα κεντρικά γραφεία της Carrefour ΕΛΛΑΣ, που αφορά τη διακωμώδηση του Τιμίου Σταυρού, των Ορθοδόξων Ιερέων και Ιερών Αμφίων και κατά συνέπεια της Αγίας Πίστεώς μας και του Τριαδικού Θεού μας.

Εάν επρόκειτο για στολή ραββίνου ή, ακόμα χειρότερα, μουφτή, θα γινόταν χαμός στην αλλωμένη και μασωνοκρατούμενη, άλλοτε Ορθόδοξη χώρα μας....

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πήγα και η ίδια και διαμαρτυρήθηκα στο Carrefour Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψουν την ίδια στιγμή τις βλάσφημες "στολές". Και αυτό διότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος - σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο - ο σεβασμός στη θρησκεία και η μη προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και των Ιερών Συμβόλων κάθε θρησκείας. Εκεί πατούν άλλωστε, εξ αντιθέτου, για να απομακρύνουν τα ιερά σύμβολα από αίθουσες, δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία....Ας τους απαντήσουμε χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο!

Παρακαλώ, όσοι μπορείτε να βγείτε εκεί έξω, σε όλη την Ελλάδα και να επισκεφθείτε το πιο κοντινό σας  Carrefour, Carrefour Planet, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, 5' Μαρινόπουλος, smile market και Ο.Κ. market και να διαπιστώσετε, μέσα στις επόμενες μέρες αν τα προϊόντα έχουν αποσυρθεί. Ανήκουν στον ίδιο όμιλο και είναι πιθανόν να τα έχουν μεταξύ των εμπορευμάτων τους. Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν όλα, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Εν αναμονή και της απόκρισής τους στο αίτημά μου για δημόσια "συγγνώμη" εκ μέρους τους στο επόμενο διαφημιστικό φυλλάδιό τους και στον Τύπο,
______________________________

                                                                                

Σημερινό φυλλάδιο carrefour  ΕΔΩ σελ.2
Προς τη Διεύθυνση του Ομίλου Carrefour – Μαρινόπουλος
Αγ. Δημητρίου 63
17 456 Άλιμος
Αθήνα
                                 
 Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012 

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή για να καταγγείλω την  απαράδεκτη εκ μέρους του Ομίλου που εκπροσωπείτε διατελεσθείσα προσβολή κατά Ιερών Συμβόλων  της Ορθοδόξου Χριστιανικής  πίστεως και κατά συνέπεια του θρησκευτικού μου συναισθήματος, ως Ορθοδόξου Χριστιανής.
Τις τελευταίες μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα διαφημιστικό βιβλιάριο του Carrefour, το οποίο μοιράστηκε στα γραμματοκιβώτια των πολυκατοικιών. To εν λόγω βιβλιάριο περιείχε, συν τοις άλλοις, φωτογραφίες αποκριάτικων στολών, ανάμεσα στις οποίες υπήρχε και μοντέλο που φορεί «στολή παπά», παραπέμποντας σε Ορθόδοξο Ιερέα.
Το εν λόγω μοντέλο στέκεται σε στάση «δέησης», κοιτώντας περιπαικτικά προς τα άνω, φορώντας ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι» και «πετραχήλι».
Σε μια πρόσφατη βόλτα σε ένα κατάστημα Carrefour είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την ύπαρξη, όχι μόνο της στολής αυτής, αλλά και άλλων δύο:
Α) στη φωτογραφία της συσκευασίας της, παρουσιάζεται το μοντέλο με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με την πολύ σημαντική διαφορά ότι φορεί σταυρό και –άκουσον, άκουσον- με το δεξί χέρι ευλογεί με τον τρόπο ευλογίας Ορθοδόξου Ιερέως (ο τρόπος αυτός της ευλογίας στην Αγία μας Εκκλησία παραπέμπει στην Αγία Τριάδα) και στο αριστερό κρατά χειροβομβίδα!!!
Β) στη συσκευασία της στολής αυτής έχουμε το μοντέλο –με ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι», «πετραχήλι» και το Iερό Σύμβολο του Τιμίου Σταυρού (!!!) να κάνει χειρονομία με το δεξί του χέρι αντί του χαρακτηριστικού σημείου της ευλογίας, περιπαίζοντας αυτήν
Και μόνο η ύπαρξη μιας τέτοιας στολής αποτελεί ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ στα Ιερά Σύμβολα και Άμφια της Ορθοδόξου Πίστεως.
Η Ιερά Στολή του Ιερέως δεν αποτελεί αντικείμενο διασκέδασης του αναισχύντου θεσμού του «Καρναβαλιού» που δεν είναι τίποτε άλλο από μια δαιμονική κατάσταση ξέφρενης κώμης και ικανοποίησης παθών που παραπέμπει στον παγανισμό, τη στιγμή που η Αγία μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εισέλθει στην περίοδο του Τριωδίου και της Αγίας Τεσσαρακοστής.
Δεν αποτελεί προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση κανενός είδους γενικότερα.
Τα Ιερά Ράσα και Άμφια και ΚΥΡΙΩΣ ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, πάνω στον οποίο ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έχυσε το Τίμιο Αίμα Του για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και αποτελεί ύψιστο και προσκυνητό από όλη την Εκκλησία Του Ιερό Σύμβολο και σημείο αναφοράς των Ορθοδόξων πιστών ΔΕΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.
Προσθετικά εις βάρος της εταιρείας που εκπροσωπείτε λειτουργούν και οι προσβλητικές προσθήκες στη φωτογράφηση (χειροβομβίδα) που δε γνωρίζω σε τι θέλουν να παραπέμψουν, η αποτόλμηση εκ μέρους της να παραστήσει την στάση ιερατικής ευλογίας με το δεξί χέρι επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδας, βασικής δογματικής πίστης της Ορθοδοξίας και εν συνεχεία να τη χρησιμοποιήσει παραποιώντας την επιπλέον, αντικαθιστώντας την με περιπαικτική – εφόσον την αλλοιώνει- χειρονομία.
Όπως καταλαβαίνετε, τα παραπάνω αποτελούν πολύ μεγάλη προσβολή του θρησκευτικού μου συναισθήματος  (προσβολή συνταγματικώς κατοχυρωμένη) καθότι χρησιμοποιούνται ιερότατα σύμβολα της πίστης μου – τα οποία ανάγουν σε δογματικές αλήθειες της και - για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς (διότι, εφόσον προωθούνται –κακώς βεβαίως ούτως ή άλλως- με τρόπο κοροϊδευτικό, ωθούν το κοινό σε μία τέτοια χρήση και θέασή τους). Εν τέλει, η όλη ενέργεια στρέφεται κατά του Αγίου Τριαδικού Θεού, Τον Οποίο λατρεύω ως Ορθόδοξη Χριστιανή.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΖΗΤΩ:
1)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΤΟΛΩΝ» ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ (Carrefour express, Smile, O.K. κλπ)
2)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΤΟΛΗ»
3)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ
Η παρούσα επιστολή έχει κοινοποιηθεί στα γνωστότερα χριστιανικά Blogs, με απήχηση σε μεγάλα ποσοστά του ελληνικού πληθυσμού.
Εάν δεν ικανοποιήσετε τα παραπάνω αιτήματα θα κινηθώ νομικά προσωπικώς και θα ακολουθήσουν και άλλοι εν Χριστώ αδελφοί που έχουν ενοχληθεί και ιδιαιτέρως θορυβηθεί.
Εν αναμονή της ΑΜΕΣΗΣ απόκρισής σας,
Ελένη Ρ.

____________________

Τα πλήρη στοιχεία της εν Χριστώ αδελφής Ελένης, καθώς και τα τηλέφωνα, και η διεύθυνσή της είναι στην κατοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου