Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η επίσημη θέση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ) για το θέμα των Αεροψεκασμών. (Φωτογραφίες)


Αεροψεκασμός 11-6-11
Σε ερώτησή μας που θέσαμε στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ) και αφορούσε τους συνεχιζόμενους αεροψεκασμούς πάνω από το αττικό λεκανοπέδιο.
Πιο συγκεκριμένα σε τρεις ερωτήσεις μας : α) αν γνωρίζετε την ύπαρξη αεροψεκασμών,
β) αν έχει νόημα η πρόγνωση όταν με τους αεροψεκασμούς θα διαμορφωθεί ο καιρός πάνω από ένα τόπο, 
γ)αν ελέγχεται από κάποιον υπεύθυνα η δράση των αεροψεκασμών, τα αποτελέσματά τους, και το τι μας ψεκάζουν,  απάντησαν ότι: «Για το θέμα που αναφέρεστε δεν γνωρίζουμε τίποτα και δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους αεροψεκασμούς»
(Ονόματα υπευθύνων, τηλέφωνα κ.λ.π δεν χρειάζεται να δημοσιευτούν, αν χρειαστούν είναι στην διάθεσή μας).

Την απάντηση αυτή την θεωρούμε θετική διότι αν και λακωνική, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σχέση η Ε.Μ.Υ με αυτό που συντελείται πάνω από τον ελληνικό ουρανό, ωστόσο με αυτήν την απάντηση δίδεται τέλος σε κάποια σενάρια τα οποία ήθελαν, όλο αυτό που συντελείται να είναι είτε προϊόν της ΕΜΥ με την μορφή μετεωρολογικών πειραμάτων, είτε προϊόν μη ελληνικών πειραμάτων αλλά εις γνώση της ΕΜΥ.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες αεροψεκασμών και των αποτελεσμάτων τους από τις 5 Ιουνίου (Αθήνα - Θεσ/νίκη) έως τις 11 Ιουνίου στην Δυτική Αττική.



Βίντεο αεροπλάνου που ψεκάζει χημικά πάνω από την Δυτική Αττική. Κυριακή 5/6 12.09 μ.μ.





Αεροσκάφος χημικών ψεκασμών Θεσ/νίκη 5-6-11


Χημικοί ψεκασμοί Θεσ/νίκη 5-6-11




Χημικοί ψεκασμοί 6-6-11 στο Λεκανοπέδιο


Αποτέλεσμα χημικων αεροψεκασμών 7-6-11 Λεκανοπέδιο.
Συσκότιση ηλίου στις 15.30 το μεσημέρι!


Χημικός αεροψεκασμός 8-6-11 πάνω από το Λεκανοπέδιο



9 και 10 Ιουνίου ΄11. Οι δύο μοναδικές ημέρες που δεν μας "ράντισαν" (τουλάχιστον την ημέρα), πάνω από την Δυτική Αττική.
Κοιτάξτε την ομορφιά των αληθινών νεφών του Θεού


Δύο ώρες μετά από χημικό αεροψεκασμό πάνω από την Δυτική Αττική


Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε  Αεροψεκασμοί 

3 σχόλια:

  1. το πρώτο βιντεάκι και οι δύο πρώτες φωτογραφίες δέν έχουν τίποτε το παράξενο. είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα καυσαέρια των jet να φαίνονται έτσι στην ατμόσφαιρα σ'αυτά τα μεγάλα ύψη. επίσης πολλές φορές, δυστυχώς, τα αεροπλάνα πρέπει να αδειάσουν καύσιμα στον αέρα, δέν ξέρω για ποιό λόγο αλλά γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν είναι απλά κάυσιμα, γιατί πολύ απλά σε καταγάλανο ουρανό από τους χημικούς ψεκασμούς μετά από 3 ώρες γἐμισε ολόκληρος ο ουρανός με χημικά νέφη όπως αυτά που βλέπετε στην φωτογραφία της 7-6-11 πάνω από το λεκανοπέδιο.
      Αφού δεν γνωρίζετε γιατί αδειάζουν καύσιμα ή άλλα υλικά με τι κριτήριο θεωρείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε παράξενο;
      Αν από άγνοια γράφετε, δεν μπορούμε δυστυχώς εδώ στα σχόλια να εξηγἠσουμε από την αρχή για εσάς, το τι ακριβώς συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας.
      Να ξέρετε πως ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ρωτήθηκαν σχετικά τελικά ομολόγησαν ότι γίνονται αεροψεκασμοί χωρίς να δηλώνουν το γιατί, το ποιός τους κάνει, και τι ακριβώς μας ψεκάζουν.
      Σπύρος / Από την διαχείριση των Αναβάσεων

      Διαγραφή
  2. Τα μεγάλα αεροπλάνα αδειάζουν καύσιμα στον αέρα, μόνον όταν πρέπει να επιστρέψουν για προσγείωση το ταχύτερο δυνατόν. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι:
    1. Λόγω ξαφνικού και σοβαρού θέματος υγείας κάποιου επιβαίνοντος
    2. Λόγω πολύ σοβαρής βλάβης του αεροπλάνου
    3. Λόγω απειλής από τρομοκρατική ενέργεια

    Ο λόγος που αδειάζουν καύσιμα είναι για να μειωθεί πολύ γρήγορα το συνολικό βάρος του αεροπλάνου, ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί και να σταματήσει με ασφάλεια στο διατιθέμενο μήκος του διαδρόμου προσγείωσης. Αν επιχειρήσει την προσγείωση αμέσως χωρίς να αδειάσει καύσιμα, τότε εάν καταφέρει να ακουμπήσει στο διάδρομο με ασφάλεια, είναι σιγουρότατο ότι δεν θα προλάβει να φρενάρει και θα καταλήξει εκτός διαδρόμου, με συνέπεια να πάρει φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου