Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ιερά μονοπάτια - ET3, α΄μέρος: Μικρό Άγιο Όρος (Βίντεο 21-12-2008)


Τους προαιώνιους δρόμους επιλέγει η σειρά της ΕΤ3 ‘‘Ιερά Μονοπάτια’’ για ένα ταξίδι στον Ορθόδοξο Μοναχισμό, μία περιπλάνηση σε κάθε μορφή της Βυζαντινής τέχνης.

Στα ‘‘Ιερά Μονοπάτια’’, ο τηλεθεατής ενημερώνεται μεταξύ άλλων για την παλαιολόγειο ζωγραφική, τα μοναδικά ψηφιδωτά, τη Βυζαντινή μουσική, τα διακονήματα των μοναχών, τα ησυχαστήρια, τα ασκηταριά, τα σήμαντρα, τα τάλαντα...


Μικρό Άγιο Όρος (21-12-2008) ET3

Η επιμορφωτική σειρά του τρίτου καναλιού επιστρέφει στην Αρκαδία και ολοκληρώνει τα γυρίσματα στην περιοχή, που ονομάζεται «Μικρό Άγιο Όρος», με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Καλαμίου και τη Μονή της Παναγίας των Αιμυαλών.

Η Ιερά Μονή Καλαμίου βρίσκεται νοτιότερα από τα ερείπια της αρχαίας Γόρτυνος, ενώ η Μονή της Παναγίας των Αιμυαλών είναι χτισμένη στο κοίλωμα ενός βράχου στην περιοχή της Δημητσάνας με ιδιαίτερη καλλιτεχνική και πολιτιστική αισθητική, λόγω του καθολικού και των κειμηλίων της.
Και οι δύο μονές, όπως και τα υπόλοιπα Αρκαδικά Μοναστήρια, προσέφεραν σπουδαίες υπηρεσίες στα χρόνια της σκλαβιάς των Ελλήνων αλλά και στον Αγώνα του ’21.





Κατεβάστε το από ΕΔΩ  (δεξί κλικ -αποθήκευση προορισμού ως...)
 aggelioforos.blogspot.com

______________

Για περισσότερα από την σειρά της ΕΤ3 πατήστε "Ιερά Μονοπάτια"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου